9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kardan adam sevinci

İzmir'de 3 gündür etkili olan kar yağışı kentlileri sevindirdi. İzmir'de Pazartesi gece yarısı başlayan ve 2 gündür özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, köy yollarının kapandığı ve hayatın olumsuz yönde etkilendiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin tam aksine, İzmirlileri sevince boğdu.

Narlıdere İlçesi'nde oturan vatandaşlar kardan adam yapıp birbirleriyle kar topu oynayarak gece yarısına kadar doyasıya eğlendi.

Tüm yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuk havalar, 3 gündür İzmir'de hüküm sürerken bazı vatandaşlar da adeta kar özlemlerini giderdi. Kent içinde tutmayan, ancak İzmir'in yüksek kesimlerinde her yerin beyaz bir örtüye bürünmesine neden olan kar yağışı, buralarda oturan vatandaşlardan bazılarını sevindirdi.

İzmir'in Narlıdere İlçesi Narbel Konutları ve civarında oturan vatandaşlar, evlerinin önlerinde biriken karı toplayıp sokağa, bahçelerine ve hatta otomobillerinin üzerine kardan adam yaptılar. Birbirleriyle kar topu oynayarak eğlenen vatandaşlar, karın keyfini doyasıya çıkarmaya çalıştı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kar, İzmir'de birçok vatandaş tarafından sevinçle karşılandı. İzmir'e her zaman böyle kar yağmadığı için bu fırsatı bulamayacaklarını söyleyen vatandaşlar, "Kim bilir İzmir'e bir daha ne zaman kar yağacak. Sonra burada Doğu ve Güneydoğu'da olduğu gibi yollar kapanmıyor. Hayatı fazla olumsuz etkilemiyor. Onun için keyfini çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 12:48:33
Güncelleme :25 Ocak 2006 Çarşamba 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?