4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Toplantısı Çeşme'de

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Toplantısı, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde başladı. Birliğin 2006 yılı mali bütçesinin görüşüleceği, belediyelerin sorunlarının tartışılacağı 4 günlük toplantının ilk gününde Yeni Şakran'da yapılması planlanan cezaevinin beldesinde yapılmasına karşı çıkan Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen'e, oy birliği ile destek verildi.

Buca'da bulunan cezaevinin Yeni Şakran'a taşınmasını kabul etmediklerini belirten Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen, "Beldemizde cezaevi yapılmasını istemiyoruz" dedi.

Yeni Şakran'da 12 yıldır belediye başkanlığını yürüttüğünü ve görev yaptığı sürece yapılaşmaya izin vermediğini belirten Şen, "Buca'da bulunan cezaevinin ilçemize taşınmasını istemiyoruz. Halkımızın onaylamadığı bir yere bunun yapılmasına müsade etmem" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alınan karara bir anlam veremiyorum. Koskoca İzmir Büyükşehir metropolü içinde kentsel planları yapanlar, master planları yapanlar bir yer bulamadı da yıllardır betonlaşmaya karşı mücadele verdiğimiz, turizmde yıldızı parlamaya başlayan ve gelecekte önemli bir turizm merkezi olacak Yeni Şakran'ı mı buldular. Yeni Şakran'a bir cezaevi yapılsın diyenlere bir anlam veremiyorum."

Bazı belediyelerin kendi beldelerine cezaevi yapılmasına sıcak baktığını da belirten Şen, "Madem öyle, Buca'da bulunan cezaevi isteyen herhangi belediyelerden birinin bölgesine taşınsın. İsteyen yerler varken biz beldemizde cezaevi yapılmasını istemiyoruz. Yeni Şakran'da doğal yapının bozulmasına izin vermeyeceğim" şeklinde konuştu.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne bağlı belediyelerin başkanları oy birliği ile Yeni Şakran Belediyesi'ne destek olma kararı aldı.

Bu arada, İzmir'in Aliağa ve Edirne'nin Mecidiye Belediyesi, oy birliği ile alınan kararla üyelikten çıkarıldı. Uzun zamandır faaliyetlere katılmadığı öne sürülen bu iki belediyenin Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeliği sona erdirildi.
.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 23:13:47
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 23:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?