4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kocaoğlu'ndan İGC'ye ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) nezaket ziyaretinde bulundu. Göreve geldikten sonra İzmir'in önceliklerini tespit ettiklerini ve yol haritasını ortaya koyduklarını, bu önceliklerin de kabul gördüğünü belirten Başkan Kocaoğlu, "Sabah kalktığımızda Ahmet ne demiş, Mehmet ne söylemiş diye düşünürsek, hizmet üretemeyiz" dedi.

İGC Başkanı Erol Akıncılar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Başkan Kocaoğlu, yoğunluk nedeniyle ziyaretinin geciktiğini belirtti. Ziyarette konuşan İGC Başkanı Akıncılar, Başkan Kocaoğlu'nun İzmir için iyi şeyler yaptığını bildiklerini belirterek, "Bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, nedense sayıları az olmakla birlikte İzmir'in sahibi, vasisi gibi görünüyorlar. Zaman zaman fikir ayrılıkları, çatışmalar oluyor. Kurumu ve kuruluşların imkanlarını şahıslar için kullanarak İzmir'de güç gösterisinde bulunuyorlar. Çeşitli kurum ve kuruluşların işlerine müdahale ediyorlar. Bunların sayısı az. Ama sivil toplum kuruluşları, belediyelerle ilgili olan ve olmayan kuruluşlar gözlemlerimize göre çalışmalara yardımcı olmak istiyorlar, katılmak istiyorlar" dedi.

İzmir'in geçmişten bu tarafa devam eden bazı sorunlarının bulunduğunu, belediyelerin yetkilerinin sınırlı olduğunu da bildiklerini kaydeden Akıncılar, "Belediye başkanlığınız döneminde, gönül arzu ediyor ki İzmirliler'in asgari de olsa daha rahat bir yaşam içine girmesini umut ediyoruz. Bunun gerçekleşmesi için gerçekten olumlu çalışmalar yapıyorsunuz" diye konuştu.

"BİZ HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Göreve geldiğinden bu tarafa İzmir nereye gitmek istiyorsa, kentli nereye gitmek istiyorsa o doğrultuda öncelikleri tespit ettiklerini, bir yol haritası çizdiklerini, bu yol haritasının ana hatlarını belirlediklerini ve o istikamette gittiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, 9 metropol ilçenin altyapı sorunlarının yüzde 90 oranında çözüldüğünü, ancak yeni Büyükşehir Yasası'ndan sonra 5 misli büyüyen sorumluluk alanlarındaki ilçe sayısının 48'e çıktığını, üzerlerine büyük bir yük bindiğini, oralarda da hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Hizmetlerin yürütülmesi konusunda birlik ve beraberlikten söz ettiklerini, yapısı gereği uzlaşmacı bir kişiliğe sahip olduğunu, Ankara ile ilişkilerinde de bunun yararını gördüğünün altını çizen Kocaoğlu, "Sayıları çok az da olsa bazı arkadaşlar bir şeyleri kaşımaktan veya birilerinin yetki alanına girmekten, çeşitli şeyleri yapmaktan herhalde zevk alıyorlar. Kimseyle yine polemik yapmak istemiyorum. Uzlaşmacı olmak, aklı selim olmak bugünün toplumunda 'Eline vur ekmeğini al' olarak biliniyor. Biz 36 yıldır İzmir'de yaşıyoruz. Bizi tanıyanlar, elimize vurulupta ekmeğimizin alınamayacağını çok iyi bilirler. Bizim için önemli olan hizmet. Önce iş ve kent gelir. Sabahleyin kalkıp gazeteleri açtığımızda Ahmet ne demiş, Mehmet ne demiş ile uğraşırsam kenti yönetemem. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. O arkadaşlar da bizim yöntemimize uyacaklar. Kent bunu istiyor. Elele verip birlik beraberlik içinde hizmet etmek istemiyoruz" diye konuştu.

"TÜP GEÇİT UZAK HEDEF"

Tüp geçit söyleminin yanlış anlaşıldığını, Aliağa-Menderes ve Üçyol-Üçkuyular metro hattı gibi şimdi gerçekleşebilecek bir şey olmadığını belirten Kocaoğlu, "Dün bir tüp geçit söylemi oldu. Bu, sohbet anında çıkan bir şeydir, uzak hedeftir. Büyük kentlerde kenti çevreleyen yollar var, çevre yolları. İzmir'in çevre yolu kuzey aksında bitiyor körfez olduğu için, bir yay çiziyor. O söylem de buradan çıktı, tartışılabilmesi için. Ama son derece maliyeti yüksek, uzun soluklu bir iş. Bugünden yarına bitecek bir iş değil. Kentin gündemine taşınması için biz konuştuk. Tartışılmasında fayda var" dedi.

İzmir kent içi ulaşımında kullanılan otobüs filosunun yenilenmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü, bu amaçla 100 tane körüklü, 100 tane de solo klimalı otobüs alımının 2006 programına alındığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, bu otobüslerin gelmesi ve 130 tane de Universiade organizasyonu için alınan otobüsler de dahil olmak üzere, klimalı otobüs sayısının 330'a çıkacağını söyledi.

Erol Akıncılar, ziyaretinin anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na İGC flaması hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 15:55:57
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 14:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?