4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Koç'tan geceyarısı Efes incelemesi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dünyanın en önemli kültür mirasları arasında yer alan İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nin geceleri de turistlerin ziyaretine açılabilmesi için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan projeyi yerinde inceledi.

Aydın'da çeşitli inceleme ve açılışlarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, programının uzaması nedeniyle Efes Antik Kenti'ne gece saat 00.30'da ancak gelebildi. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'dan antik kentin aydınlatılmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Koç, her yıl yüz binlerce turistin gezdiği Efes Antik Kenti'nin ışıklandırılmasıyla geceleri de turistlerin ziyaretine açılacağını ve gezi süresinin uzatılacağını belirterek, "Ülkemize gelen turistler gündüzleri çok sıcak olduğundan denize girecek, geceleri de ören yerlerimizi gezecekler" dedi.

Bakan Koç'a bilgi veren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Efes'teki ana trafonun düzeltildiğini, panoların yenilendiğini ve yeni ilave dağıtım panoları yapıldığını söyledi. Ulusoy, ayrıca ana besleme kablolarının değiştirildiğini ve açık hava tiyatrosuyla Celsus Kütüphanesi'nin de aydınlatıldığını ifade etti. Bundan sonra yolların ve objelerin aydınlatılacağını dile getiren Ulusoy, Efes'in girişinde TEMA Vakfı ile peyzaj mimari projesinin hazırlandığını, kentte çevre temizliğinin yapıldığını söyledi.

Bakan Koç, Efes Antik Kenti'nde gece yarısı gerçekleşen incelemelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte Pamucak Kavşağı'ndaki Çetin Kültür Köyü ve Anadolu'da Yaşam Müzesi'ni ziyaret etti. Anadolu'daki yaşamın maketlerle canlandırıldığı kültür köyünü gezen Bakan Koç, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal'ı da yanına alarak maketlerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Efes Müzesi'nde de incelemelerde bulunan Bakan Koç, burada İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve bakanlık bürokratlarıyla Efes Antik Kenti, Efes Müzesi ve Saint Jean Kilisesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili bir toplantı yaptı. Bakan Koç'un gece yarısı 00.30'da başlayan Efes incelemeleri sabaha karşı 03.00 sıralarında sona erdi.

Öte yandan, aydınlatmayla ilgili tüm harcamaları kendi bütçesinden karşılayacak olan TÜRSAB'ın Efes Antik Kenti'nin ışıklandırılması için 2 milyon YTL ödenek ayırdığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 13:21:12
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZEKİ KÖSE IP: 85.101.151.xxx Tarih : 11.10.2005 11:36:20
İŞ TE UYUYAN BAKANI GÖRDÜNÜZ EFES İ GECE DENETLİYOR GECEN AY BODRUMDAN GECE SAAT 12 30 DA ÇEŞMEYE GELDİ SABAH SAAT 7.30 DA ONTUR OTELDE ÇEŞTOP UN TOPLANTISINA KATILDI AYNI GÜN ALAÇATI ÖĞLEN ANKARA ERTESİ GÜN YURT DIŞI FARKLILIKLARI KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ YÜZÜ GÜLMEYEN BAKANLARDAN USANDIK BU ARADA BAKANIMIZ CİNE ÇAYI ÜZERİNDEKİ İNCE KEMERİ 7 8 KM RE GERİYE TAŞIYARAK ÇİNE BARAJI ALANINDA SU ALTINDA KALMASINI ÖNLEYECEĞİ İÇİN ŞİMDİDEN ÇİNELİ BİR BAKANLIK ÇALIŞANI OLARAK ÇİNE HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM ZEKİ KÖSE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ALAÇATI TURİZM EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR YRD.