4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Konyar, Vali ile görüştü

İzmir'in Bergama İlçesi'nin Ovacık Köyü'nde faaliyette bulunan altın madenine siyanür kullanılması nedeniyle karşı çıkan platformun sözcüsü Oktay Konyar, İzmir Valisi Oğuz Kağa Köksal'ı ziyaret ederek, son 3 günde meydana gelen depremlere dikkat çektiğini ve siyanür havuzunun bir bilim kurulu tarafından incelenmesini, bu süre zarfında da madeninin faaliyetlerinin durdurulmasını istediğini açıkladı.

İzmir Valiliği çıkışında basına açıklamalarda bulunan Oktay Konyar, "İzmir'de son 3 gün içerisinde 500'ü aşkın depremin olduğu resmi kayıtlarda var. Bergama'daki altın madeninin de siyanür havuzu var biliyorsunuz. Deprem kuşağı üzerinde ve hiç güvencesi yok. Sayın Vali'ye bununla ilgili ne düşündüğünü sorduğumda; altın madeni ile ilgili bir bilgisinin olmadığını, bu konuda ne söylemek istediğimi bana sordu.

Bir bilir kurulu tarafından o madenin siyanür havuzlarının incelenmesini, inceleninceye kadar da ihtiyati tedbir olarak bütün inceleme sonuna kadar faaliyetlerinin durdurulmasını talep ettim, rica ettim" diyen Konyar, "Burada bir yaşam hakkı var. Depremden sonra, ölümden sonra hiç kimse bir şey yapamaz. Şimdiden uyarıyorum, Bergama bir felakete gebedir. Bütün bilimsel hesapları yapıldıktan sonra, son depremin getirdiği olumsuzluklar varsa bunlar resmi kayıtlarla belirleninceye kadar madenin tedbiri olarak durdurulmasını talep ettim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 21:55:50
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 13:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?