4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kurban kesimi için 85 nokta

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'de belediye ve vatandaş el ele, Türkiye'nin en çağdaş, en aydınlık kenti olma misyonunu mübarek Kurban Bayramı'nda da sürdüreceğiz" dedi.

İzmir'de Kurban Bayramı'nın çağdışı görüntülere sahne olmadan, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşanması için gerekli önlemler alınıyor. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kent genelinde kurbanlık satışı ve kesimlerinin yapılacağı 85 nokta belirlendi ve bütün noktalarda çalışmalara başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Geçtiğimiz yıl 77 noktada hazırlanan kurban kesim ve satış yerlerinin sayısı bu yıl 85'e çıkarıldı. Taleplere ve koşullara göre bu sayı biraz daha artabilir. Buralarda düzenli ve sağlıklı ortamlar oluşturuyoruz. Çadırlarımızı kurmaya başladık. Gerekli yerlere beton döküyoruz, fosseptikler açıyoruz, su tesisatları döşüyoruz. İzmir'de belediye ve vatandaş el ele, Türkiye'nin en çağdaş ve en aydınlık kenti olma misyonunu mübarek Kurban Bayramı'nda da sürdüreceğiz" dedi.

İzmir'de bu yıl kurban satış ve kesim yerleriyle ilgili komisyon kararı uyarınca; belirlenen yerlerin 54'ünde kesim, 18'inde satış ve 13'ünde ise hem kesim hem satış yapılabilecek. Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların zamanında tamamlanması için Komisyon kararının hemen ardından belirlenen tüm noktalarda çalışmalarını başlattı.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kesim ücretleri de belirlendi. Bayramın birinci günü küçükbaş hayvanlar için 25 YTL, büyükbaş hayvanlar için 125 YTL, bayramın ikinci günü ise küçük baş hayvanlar için 20, büyükbaş hayvanlar için 100 YTL kesim ücreti alınacak. Tarifeler Kasaplar Odası tarafından kurban kesim yerlerine asılacak. Kurbanını kendi kesmek isteyen vatandaşlar da bayram süresince kesim yerlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Kasaplar Odası tarafından belirlenen kasaplar, kurbanlığın kesilmesi, yüzülmesi ve en az dört parça olacak şekilde bölünmesi işlerini yapacak.

Kesim sonrası atıkların toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak. Çevre ve insan sağlığı açısından alınan önlemler arasında, kesim ve satış noktalarının hızla temizlenmesi de yer alıyor. Alanlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilecek. Atıklar ise, en kısa sürede ilçe belediye ekiplerince toplanarak transfer istasyonlarına, oradan da Harmandalı Çöp Toplama Alanı'na nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecek. Kent genelinde belirlenen alanlar dışında kesim yapılması halinde zabıta yönetmeliği ve çevre kanununun ilgili maddelerindeki para cezası uygulanabilecek. Ayrıca Türk Hava Kurumu'na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, kesim yerindeki kurum görevlisine bağışlarını makbuz karşılığı yapabilecekler.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 13:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?