9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Nevruz kutlamaları öncesi olay

Nevruz kutlamaları öncesi olaylar çıktı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grup, güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet ekiplerine taşla saldırdı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra Kordonboyu'ndan yürüyerek Gündoğdu Meydanı'na gelen 4 bin kişilik grup, alana polisler tarafından aranarak alındı. Bu sırada gruptan bazı kişiler yanlarında alana soktukları taşları, güvenlik barikatı kuran çevik kuvvet ekiplerine atmaya başladı.

Gruptan bazıları da çevredeki dükkanlara taş atarak camları kırdı. Olaylar üzerine polis, grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Gruplar alana girerken, "Başınıza yıkarız Öcalansız dünyayı", "TC şaşırma bizi dağa kaçırma", "Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan", "Selam selam İmralı'ya bin selam" şeklinde Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak terör örgütü PKK ve Sosyalist Demokrasi Partisi  bayrakları ile Abdullah Öcalan ve Ahmet Kaya'nın posterlerini taşıdı.
Olaylar üzerine eski milletvekili Sırrı Sakık devreye girerek, Emniyet Müdürü Konuralp Kalelioğlu ile görüştü. Sakık'ın, "Emniyet müdürü ve valimiz çok iyi davrandılar, provokasyona geldik. Sakin bir nevruz kutlamak istiyoruz" dediği öğrenildi. Bu arada, alanın bir yerinde patlatılmaya hazır 19 adet molotofkokteyli bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 16:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?