8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öldürülen Çevik kuvvet polisi için tören

Meslektaşı tarafından öldürülen polis memuru Ömer Dilekçi için bir tören düzenlendi. Törende yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan acılı eş Fergül Dilekçi, "Adalet onu geri getirmez" dedi.

Dün meslektaşı Mustafa Sait Günbay tarafından görev yaptığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde silahla vurularak öldürülen Ömer Dilekçi için İzmir Adliyesi Adli Tıp Kurumu önünde bir tören düzenlendi. İzmir Adli Tıp morgundan alınan Dilekçi'nin cenazesi bayrağa sarılı tabuta konuldu. Cenaze törenine İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız, şube müdürleri, çevik kuvvet personeli ve yakınları katıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler ve İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız, Ömer Dilekçi'nin eşi Fergül Dilekçi'ye başsağlığı diledi. Yakınlarının desteğiyle ayakta duran Fergül Dilekçi, "Adalet onu geri getirmez" diyerek gözyaşı döktü. Tabutun çıkarılması sırasında daha da fenalaşan Fergül Dilekçi, "Çanakkale Şehitleri gününde al kanlara mı boyadılar seni?" diyerek feryat etti.
Bayrağa sarılı tabut, tören geçişinin ardından Çevik Kuvvet'te görevli silah arkadaşları tarafından cenaze aracına kadar omuzda götürüldü. Tören sırasında özellikle bayan polis memurları gözyaşlarına hakim olamadı.

THY'nin saat 17.30 uçağıyla Diyarbakır'a ve oradan da karayoluyla memleketi Elazığ'a götürülecek olan Ömer Dilekçi'nin naaşının, yarın Elazığ Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Ömer Dilekçi'nin Elazığ Polis Okulu'ndan mezun olduğu ve Fergül Dilekçi ile 2005 yılı haziran ayında evlendiği öğrenildi.

Öte yandan, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren yaralı polis Mehmet Tutakbala'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 16:40:51
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 14:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlı çavuşoğlu IP: 85.96.190.xxx Tarih : 26.03.2010 20:17:52

eşi doğru demiş adalete kesinlikle güven olmaz.devlet bile pisliğin içinde. şunuda söylim olacakla öleceğe çare bulunmaz.o kişininde ömrü oraya kadarmış.onunda azraili arkadaşı kılığında gelmiş.ONUN İÇİN ALLAH İNSANLARIMIZA EN HAYIRLI ÖLÜM NASİP ETSİN