4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pamuk depolarında yangın

İzmir'in Menemen İlçesi'nde bulunan TARİŞ'e ait pamuk depolarında, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Alevler arasında kalan depolar, çalışanlar ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülmeye çalışıldı. Dumanların arasında kalan pamuk balyalarının yanmasını önlemek için, iş makineleri kullanıldı.

Polis ve itfaiye, yangının çıkış nedenini araştırırken, TARİŞ yetkilileri yangında 600 ton pamuğun yandığını tahmin ediyor.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 14.00 sıralarında TARİŞ Genel Müdürlüğü'ne ait Menemen Pamuk Depolama İşletmesi'nde meydana geldi. Depoların birinden başlayan yangın, kısa sürede diğer depolara da sıçradı. Görevlilerin fark etmesiyle yangın söndürülmeye çalışıldı. Ancak yangın hızla büyüyünce olay yerine Menemen Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve çalışanlar, depoların yanında bulunan pamuk balyalarını kurtarmak için seferber oldu. Kepçe ve forkliftlerle balyaları taşıyan işçiler alevlerin arasından kurtardı. Depolar içerisinde bulunan pamuğa müdahale etmek için görevliler depoların duvarlarını yıktı.

Duvarların yıkılmasının ardından itfaiye yangını kontrol altına aldı. Yangında ölen ve yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebinin sigara izmaritinden meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 20:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?