4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Park ihlaline fotolu önlem

İzmir'de yeni bir uygulamaya imza atan trafik ekipleri, park ihlali nedeniyle ceza yazdıkları araçların fotoğraflarını çekiyor. Ceza sonrası bazı vatandaşların durumu inkar etmesi nedeniyle bu yönteme başvurulduğu öğrenildi.

İzmir genelinde son günlerde park ihlali nedeniyle yapılan uygulamalar yoğunlaştırıldı. Durulmaması gereken yerlerde park eden araçlara gece boyunca cezai işlem uygulayan ekipler, bazı vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Araçlarını uygun şekilde park ettiğini öne sürerek duruma itiraz eden vatandaşlar nedeniyle yeni bir yöntem geliştiren ekipler, ceza kestikleri araçların fotoğraflarını çekmeye başladı. Gece boyunca ekipler tarafından araçların tek tek fotoğrafları çekilirken daha sonra bu fotoğraflar arşivleme yoluyla bir süre saklanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Oğuz, park ihlalinin sıkça yapıldığı gözlenen bölgelerde halka bir süre önce konuyla ilgili bilgi notu dağıtıldığını belirtti. Uygulamanın yaklaşık 10 gündür devam ettiğini anlatan Oğuz, park ihlali yapan araçlara karşı uygulamaların sürdürüleceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 12:30:13
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 15:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?