9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Pegasus İzmir'e kanatlanacak

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Trabzon, Van ve Kıbrıs'a uçuş gerçekleştiren Pegasus, 1 Haziran itibariyle İzmir ve Bodrum seferlerine başladı.

Pegasus'un İzmir seferlerine başlaması nedeniyle Hilton Oteli'nde basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası ve İzair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın ile davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sabancı, Pegasus'un İzmir seferlerinin İstanbul Sabiha Gökçen'den günde 2 kere, Ankara'dan ise günde 1 sefer olarak yapılacağını, Bodrum seferlerinin ise İstanbul'dan günde 2 kere, Ankara'dan çarşamba, cuma ve pazar günleri tek sefer olarak yapılacağını söyledi. Sabancı, Pegasus'un Avrupa ve Amerika'da uygulanan kademeli fiyat sistemini uyguladığını, biletlerini erken alanların İzmir'e 55 YTL, Bodrum ve Dalaman'a 65 YTL'den başlayan ücretlerden faydalanabileceğini kaydetti.

Pegasus'un şimdilik 15 adetlik uçak filosuna sahip olduğunu ancak 2013'e kadar bu rakama 12 uçağın daha ekleneceğini belirten Sabancı, "Pegasus, 100'ün üzerinde meydana 2 milyon yolcu taşıyor. 1 Kasım'da başladığımız yurtiçi seferleriyle bugüne kadar 600 bin yolcu taşıdık. Ancak İzmir için biraz geç kaldık, bunun sebebi de filomuzun bu seferlere izin vermemesiydi ama İzmir bizim için vazgeçilmez bir destinasyon.

Bunun en önemli sebebi de yaz sezonunda Çeşme ve Kuşadası gibi önemli turistik mekanların durumu oldu. İzmir'deki pastadan payımızı alacağız" diye konuştu. Sabancı, Pegasus için bir ortak aramadıklarını, şirketlerinin satılık olmadığının da altını çizdi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 21:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?