4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Personele afet eğitimi

Birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 450 personele temel afet eğitimi verildi.

Buca Toros'taki Doğal Afet ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim programına katılan belediye personeline, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 personeli tarafından teorik ve pratik bilgiler aktarıldı. 50'şer kişilik gruplar halinde 1 gün süren programa katılan personele depremin zarar verici etkilerinden korunma yolları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, enkaz çevre güvenliğinin alınması, profesyonel kurtarma ekiplerine yardım, kurtarma teçhizatlarının kurulmasına yardım, enkaz kaldırma ve yaralı taşıma ile yangınlara ilk müdahale konusunda bilgiler verildi. Eğitimin sonunda verilen teorik bilgiler, Doğal Afet ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi'nde bulunan deprem simülatörleri ve enkaz modellerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Yetkililer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli daire başkanları ile şube müdürlerine de önümüzdeki günlerde afet yönetim eğitimi verileceğini belirtti. Toplumdaki afet bilincini geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında 450 belediye personelinin temel afet eğitiminden geçirildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir birinci derecede deprem kuşağı üzerinde bulunuyor ve sık sık depremlerle karşılaşıyor. Eğitime katılan belediye personelimize doğal afetler sırasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini, başkalarına yardım edebilecek halde iseler profesyonel kurtarma ekiplerine ne şekilde yardımcı olacaklarını, arama ve kurtarma ekipmanlarının kurulmasına yardım etme gibi konularda eğitim veriliyor. Kısacası eğitimden geçen bu personelimiz, asli kurtarma unsurlarına lojistik destek sağlanması konusunda yardımcı olacak. Ama asıl amaç; özellikle depremler konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve başta personelimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizi hayat kurtaracak bilgiyle donatmak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 12:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?