9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Polisten gizli kameralı operasyon

İzmir'in Bornova ilçesinde, narkotik ekiplerinin 1 aydır sürdürdüğü ve gizli kamerayla kaydettiği takibin ardından gerçekleştirilen operasyonda, 4 kilo 153 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Bornova Osmangazi Bölgesi'nde, daha önce de aynı suçtan yakalanan ve bir süre önce cezaevinden çıkan kişilerce, lise öğrencilerinin de aralarında bulunduğu kişilere sokakta uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı üzerine inceleme başlattı.
Narkotik polisi, bir kıraathane önünde uyuşturucu satışı yapıldığını tespit ederek, otomobile yerleştirdiği gizli kamerayla uyuşturucu alışverişini takibe aldı.

Polis, elebaşılığını H.K'nın yaptığı uyuşturucu satıcılarının, bulundukları sokak giriş ve çıkışlarında önlem alarak, polisleri takip ettiklerini, özellikle de lise öğrencilerine yönelik uyuşturucu satışı yaptıklarını belirledi.

Elde ettikleri bilgilerin ardından, polisin önceki gün gerçekleştirdiği operasyonda, uyuşturucu satışı yaptıkları ileri sürülen H.K, H.S, Ç.K, M.K, A.K, S.K ve N.Ç. ile bu kişilerden uyuşturucu almak isteyen 17 yaşındaki O.D. suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde ve kahvehanede Narkotik polis köpeği Dodi'nin de katılımıyla yapılan aramada, meşe olarak tabir edilen birer içimlik poşetler halinde getirilmiş, toplam 4 kilo 153 gram esrar, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği belirlenen 1015 YTL para, 1 hassas terazi, uyuşturucu satışıyla ilgili satışların not alındığı karalamalar ele geçirildi.

Zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiler.

a.a
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 16:57:05
Güncelleme :24 Ekim 2006 Salı 13:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?