9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şair Nazım Hikmet için anma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nazım Hikmet ile gurur duyulması gerektiğini belirterek, "Nazım Hikmet'in yurttaşlığı tartışılmaktadır. Biz onun adını Anadolu'da her sokağa, her çınara verdik. Onun bize verdiği gururu hak etmeliyiz" dedi. 

Ünlü şair Nazım Hikmet, ölümünün 46. yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Meydanı'nda düzenlediği şiir sergisiyle anıldı. 

Nazım Hikmet şiirleri ve resimlerinin 44 tablo halinde bulunduğu sergi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, CHP İl Başkanı Selçuk Ayhan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam'ın da katılımıyla açıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, Nazım Hikmet'in 'Memleketim' adlı şiirini okudu. 

Ulusların büyüklüğünün yetiştirdikleri değerlere gösterdikleri saygıyla ölçüldüğünü ifade eden Kocaoğlu, "Nazım Hikmet'in bizim şairimiz olmasıyla gurur duymamız gerekir. 

O bizim şairimizdir hep de öyle kalacaktır" diye konuştu. 

Nazım Hikmet'in son nefesine kadar "memleketim" dediğini kaydeden Kocaoğlu, "Nazım'ın şiirlerinden uzak duranlar dahi günü gelince kendilerini onun mısralarıyla anlatmıştır. Nazım Hikmet için bugünlere kadar süren yurttaşlık tartışmalarını üzülerek izlemekteyiz. 

Biz Anadolu'nun her çınarını, her sokağını Nazım'a hediye ettik. Onun bize verdiği onuru hak etmek için çalışacağız" dedi.

 
Açılışta Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen şarkılar da seslendirilirken, Başkan Kocaoğlu ve açılışa katılanlar daha sonra sergiyi gezdi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 19:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?