8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehit polise son görev

İzmir'de 3 kişiyi öldüren katil zanlısını takip ederken açılan ateş sonucu ağır şekilde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Yunuslar Tim Amirliği'nde görevli 12 yıllık polis memuru İsmail Aydoğan, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede Aydoğan'ın kendisi gibi polis memuru olan eşi Burçin Aydoğan, "Vatan sağ olsun" diyerek feryat ederken, törene iki çocuğu da katıldı.

Şehit olan polis memuru İsmail Aydoğan'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak görev yaptığı Yunuslar Tim Amirliği'ne getirildi. Burada düzenlenen törene İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, askeri erkanın yanı sıra Özel Hareket Şube eski Müdürü İbrahim Şahin ve meslektaşları katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Halil Tataş, "İsmail kardeşimiz vatanın huzur ve güvenini sağlamak için şehit olmuştur. Öksüz kalan iki çocuğumuz benim ve yeni gelen emniyet müdürünün çocuklarıdır. İzmir'de görev yaptığım sürede 9 şehit verdim. Ama Türkiye ortalamasında 200'e yakın şehit vermiş bu teşkilat. Gerekirse vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımızın dalgalanması için 2 bin şehit vermeye hazırız" dedi.

Vali Köksal da, "Arkadaşımız suçlu yakalayıp adalete teslim etmek için şehit olmuştur. Vatan ve bayrak sevgisiyle görevini yerine getirmiştir. Şehit olan arkadaşımızın eşi de bir polis. Asıl eşine bundan sonra daha büyük bir görev düşüyor. Eşinin intikamını almak için kanun tanımazlarla, ülkeye tuzak kuranlarla mücadele edecektir. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Törende, meslektaşlarının desteğiyle ayakta durabilen şehit polis memurunun eşi Burçin Aydoğan, zaman zaman eşinin fotoğrafına dokunarak gözyaşı döktü. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'dan gelen telefona cevap veren Burçin Aydoğan, "Bakanım iki tane öksüzüm kaldı. Ben onları nasıl büyüteceğim. Zaten o da öksüzdü. Vatan sağ olsun" dedi. Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu başına giden Aydoğan, dakikalarca tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende yakınları tarafından kucakta tutulan şehit polis memuru İsmail Aydoğan'ın çocukları 5 yaşındaki Aylin ve 8 aylık Beyza ise babalarının öldüğünden habersiz çevreyi izledi.

Şehit polis memuru İsmail Aydoğan'ın cenazesi, Karşıyaka Beşikcioğlu Camii'nde öğleyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının elleri üzerinde taşınarak cenaze aracına konuldu. Aydoğan'ın cenazesi, daha sonra Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, katil zanlısı Cenk İce'nin geçtiğimiz yıl kasım ayında Kemeraltı'nda köpek tartışması yüzünden öldürdüğü Mahmut Yurt'un yakınlarının da katıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 16:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?