9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Suç makinası yine yakalandı

İzmir'de 40 kadar suçtan aranan sabıkalı bir şahıs, polis tarafından yakalandı. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın talimatıyla kurulan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Huzur Timleri, ev ve işyeri kurşunlama, haraç alma, yaralama gibi birçok suçtan aranan sabıkalı M.D.'yi (30) (Muammer Dinçer) kıskıvrak yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre olay akşam saatlerinde Huzur Timleri tarafından takip edilen sabıkalı M.D., Alsancak Şair Eşref Bulvarı'ndaki Hocazade Camisi önünde sıkıştırıldı. Ekiplerden kaçamayan M.D. üzerindeki ruhsatsız 1 adet tabanca ve 28 adet dolu mermi ile birlikte yakalandı. 

Alsancak Karakolu'na götürülen M.D.'nin Eşrefpaşa'da 2 işyeri kurşunlama, Yeşilyurt'ta 1 ev kurşunlaması, Hatay'da silahla yaralama ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından İnfaz Bürosu ekipleri tarafından arandığı ortaya çıktı.Gasp, hırsızlık, adam yaralama gibi 40'a yakın suçtan sabıkası bulunan M.D.'nin 8 ay önce 21 Ekim 2005 günü Eşrefpaşa'da yapılan uygulamalarda üzerinden Saddam Kaleş'i olarak adlandırılan suikast silahı olarak kullanılan Baretta marka otomatik silah çıkmıştı. Canının sıkıldığı için bu silahı taşıdığını söyleyen M.D. o tarihte 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olmuştu.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 03:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?