4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Susam'a odalardan destek

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam'a, Çeşme, Urla, Seferihisar ve Karaburun Esnaf Odaları ve Şoförler Odaları'ndan destek geldi.

İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, yaklaşan genel kurul öncesinde Yarımada Esnaf ve Sanatkarlar Odaları yöneticileriyle Uzunkuyu Tepe Restaurant'ta bir araya geldi. Çeşme, Urla, Seferihisar ve Karaburun Esnaf Odaları ve Şoförler Odaları'nın ortak bir deklarasyonla açık destek verdikleri Susam, 25 Aralık'ta yapılacak kongrede yüzde 90'ın üzerinde oy alacağını iddia etti.

Göreve geldiklerinde birliğin durumunun içler acısı olduğunu belirten Susam, "2001 yılında göreve geldiğimizde birlik borç içinde yüzüyor, çeklerinin arkası vuruluyordu. Kamuoyunda değerini yitirmiş bir haldeydi. Hiçbir kurumda adımız geçmiyordu. Kimse bizi dikkate almıyordu. Biz böyle bir birlik devraldık" dedi.

Aradan geçen 4 yıl içinde yaptıklarıyla kamuoyunun güvenini kazandıklarını kaydedenSusam, gelinen nokta itibariyle esnafla birlik ve beraberliğin sağlandığını, odalarla birlik arasında dayanışmanın arttığını söyledi. Şeffaf ve modernleşmeye yönelik bir politika izlendiğini belirten Susam, "25 Aralık'taki seçimde yüzde 90'ın üzerinde oy alacağımı biliyorum. Ama biz bu genel kurulu çok önemsiyoruz. Temsil ettiğimiz kuruma ve konuklarımıza yakışır çok güzel bir kongre gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

5-7 Ocak 2006 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası'nda bir fuar düzenleyeceklerini söyleyen Susam, "Esnaf ve sanatkar olarak ekonominin motoruyuz. Biz Ahilik Teşkilatı'ndan geliyoruz. Ahilik geleneğini dünya normlarıyla uyumlu bir şekilde, eğitime önem vererek sürdürmek durumundayız. Fuara tüm odalarımız, KOBİDER, KOSGEB, işbirliği içinde olduğumuz banka ve sigorta sektörü, valilik, Büyükşehir Belediyesi katılacak" şeklinde konuştu.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger de, Yarımada esnafından 57 delegenin genel kurulda oy kullanacağını ifade ederek, tüm icraatlarının arkasında oldukları Mehmet Ali Susam'a yazılı bir deklarasyonla destek verdiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 11:36:45
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 11:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?