4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Taşkın'dan gençlere nasihat

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, üniversiteli gençlere çalışma hayatında rakiplerinin önüne geçebilmeleri için birinci sınıftan itibaren staj yapmalarını tavsiye ederek, "Sizler de sporcuların antrenmanları gibi kendinizi hayata hazırlayın. Özgeçmişinizde neden sizi tercih etmeleri gerektiğini gösterin" dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın, 1974 yılında mezun olduğu Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde katıldığı söyleşide öğrencilere hayatlarının bundan sonraki bölümüne ilişkin çizecekleri rotanın anahtarlarını verdi. EÜ Tekstil Mühendisliği 35 yıl önce ilk kurulduğunda öğrencilerinin Almanya'da staj yapabilme imkanı bulunduğunu hatırlatan Taşkın, "Ancak o zamanlar Almanya'ya gitmek uzaya gitmek gibiydi. Şimdi ulaşım olanakları daha iyi. Neden şimdi gidilmesin?" dedi.

Standart bir hayat sürmekle ancak standart bir başarı elde edilebileceğini anlatan Tamer Taşkın, "İş hayatında sabah 8, akşam 5 mesai dönemi bitti. Staj çok önemli. Parkta yatın ama stajınızı yurtdışında yapmanın yolunu arayın. Türkiye bugün yurtdışından gelenlere de iş imkanı sağlayabilen bir ülke. Avrupa'da da işsizler var ve onlar burada çalışmak isterse rakipleriniz olacak. Üniversitede birinci sınıftan itibaren yaptığınız stajlarla hem iş hayatını öğrenmiş olursunuz, hem de o firma bir eleman alacağı zaman akla ilk gelen siz olursunuz. Kendinize güveniyorsanız işe girerken maaş sormayın. Mutlaka fark edileceksiniz ve size hak ettiğiniz konumu ve değeri verecekler" dedi.

Tamer Taşkın, firmalar için bile kalite, fiyat ve zamanında teslimin öncelik olmaktan çıktığını vurgularken, "Tercih edilmede en önemli etken farklı olmak. Sizler de kağıda kendinizi değerli kılacak bir şey yazın. Bir ürünün müşteri çektiği gibi siz de başvurduğunuz fabrikanın sizi neden tercih etmesi gerektiğini gösterin. Bu da stajla, tecrübelerden yararlanmakla olur" diye konuştu.

Kendi iş hayatından da örnekler veren Taşkın, başarı ve yükselmenin kolay olmadığını, çok çalışmak gerektiğini ifade etti. Tamer Taşkın, "Her şey size bağlı. Ne kadar bir şey olmak istiyorsanız, o kadar olursunuz. Okul, hocalar ve aile size ortam hazırlar. Şans veya fırsatları değerlendirmek, değerlendirememek var. Hayatınızı değiştirecek fırsatların, ilişkilerin içinde olun. İyi şeyler yapın ve arkanıza bakmayın. Yaptıklarınız bir gün mutlaka size dönecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 13:27:30
Güncelleme :15 Aralık 2005 Perşembe 13:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?