4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tuncel Paşa görevde

Yüksek Askeri Şura kararı ile Genelkurmay 2. Başkanlığı'na atanan Orgeneral Işık Koşaner, Ege Ordu Komutanlığı görevini Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'e devretti.

Devir teslim törenine katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD'nin İran hakkındaki politikalarını değerlendirerek, "Geleceği yalnız başkalarının değil, bizim de çizmemiz ve görmemiz gerekir" diye konuştu.

Ege Ordusu Komutanlığı İlk Hedef Salonu'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay 2. Başkanlığı'na atanan Orgeneral Işık Koşaner, Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Fethi Remzi Tuncel, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sivil ve askeri erkan hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Ege Ordusu Komutanlığı'nın tarihçesi ile Orgeneral Işık Koşaner ve Orgeneral Fethi Remzi Tuncer'in özgeçmişleri okundu.

"GÖREVİMİ ORGENERAL TUNCEL'E TESLİM ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"

Daha sonra bir konuşma yapan Orgeneral Işık Koşaner, "Ege Ordusu Komutanlığı gibi kutsal bir emaneti, önceki görevlerim sırasında emrinde çalışmış olmaktan daima gurur duyduğum ve kendilerinden çok şeyler öğrendiğim komutanım Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'e teslim etmekten de onur ve mutluluk duyuyorum. Tüm faaliyetlerimizde, ülkemizin geleceği adına Cumhuriyet'i koruma ve yüceltme bilincinden hareketle, Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeden, hiç bir özveriden kaçınılmamış, ulusal birliğimizin harcının daha da güçlendirilmesine özel önem verilmiştir. Ege Ordusu'nun emir ve komutasını devraldığım gibi, Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş ve ondan asla taviz vermeyen disiplinli üstün moral ve fizik gücüne sahip yurt savunmasının gerektirdiği çağdaş bilgi ve beceriyi kazanmış, ülkesine ve ulusunu her şeyden çok seven, cesur, çalışkan ve fedakar, ülkemizin üniter yapısına Cumhuriyetimizin temel niteliklerine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı uyanık, ettiği yemine sadık, mücadele azim ve iradesinde olarak teslim ediyorum" diye konuştu.

Ege Ordusu Komutanlığı'na atanan Fethi Remzi Tuncer ise "Silah arkadaşlarımızla üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak, Ege Ordusu Komutanlığı'nı teslim aldığımız yüksek seviyeden daha ileriye götürmek için feragatle çalışacağımızdan, birliklerimizin disiplin, eğitim ve harbe hazırlık seviyesini en etkin noktada tutacağımızdan, verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın" şeklinde konuştu.

BÜYÜKANIT'TAN, KOŞANER'E HİZMET ANISI

Yapılan konuşmaların ardından Ege Ordusu Komutanlığı forsu gönderden indirilerek, Orgeneral Işık Koşaner tarafından Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'e ordu brövesi takıldı. Orgeneral Fethi Tuncel tarafından da Orgeneral Işık Koşaner'e komutanlık forsu ve hizmet anısı takdim edildi. Komutanlık devir teslim tekmilinin ardından, komutanlık forsu göndere çekildi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral Işık Koşaner'e hizmet anısı verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir gazetecinin, ABD Başkanı Bush'un İran'a saldırı düzenleyecebilecekleri yönünde bir açıklamasını nasıl değerlendiği şeklinde soru sorması üzerine ise, "Şu gerçeği söyleyebilirim, tüm dünyada bir dönüşüm var. Çeşitli isimler takıyorlar, Büyük Ortadoğu Projesi diyorlar, şunu bunu diyorlar. Dünyada başta Ortadoğu olmak üzere dönüşüm süreci yaşanıyor. Önemli olan Türkiye'nin nasıl katkıda bulunacağıdır ve nasıl yöneteceğidir. Geleceğe yalnız başkaları değil, bizim de görmemiz ve çizmemiz gerekiyor. Peter Greoker'in bir sözü var, 'Geleceği tahmin etmenin en güzel yolu, onu yaratmaktır' der. Geleceği nasıl tahmin ediyorsanız, eğer onu şimdiden yaratabilirseniz başarılı olursunuz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:38:57
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?