4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Uçan Süpürge'ye protesto

Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyeleri, "Uçan Süpürge" tarafından verilecek olan eğitimi protesto etti.

Cumhuriyetçi Kadınlar derneği İzmir Şube Başkanı Pınar Gül, "Türk kadını, İsveç Konsolosluğu'nun 'Uçan Süpürge' adlı Alman Şirketi'nin katkıları ile verilecek bir eğitime muhtaç değildir. 19-20 Kasım tarihlerinde İsveç Konsolosluğu'nun 'değerli' katkıları ile Kadın Hakları ve Kadın Haberciliği Eğitim Programı düzenliyor.

Uçan Süpürge adlı Alman Şirketi, 14-19 Kasım tarihleri arasında Denizli, Muğla, Aydın, Manisa ve Dikili'de Alman parasıyla köprüler kuruyoruz projesi çerçevesinde toplantılar yapıyor. Alman parasıyla yapılan köprülerden komşu ülkelerde örneklerini gördüğümüz turuncu devrimler geçiyor. Avrupa Birliği fonlarından beslenen BİA İsveç Konsolosluğu katkıları ile turuncu devrimler üreten bir haberci topluluğu üretmeye mi çalışıyor?" dedi.

Türk kadınının sahip olması gereken ulusal bilincin önemine değinen Gül, "21. yüzyılda kan ve canla kurulan Cumhuriyet devrimlerinin nimetleri ile 'insan' olan kadınlar, AB ve ABD kapılarında parçalanmakta ve sonuç olarak AB ve ABD paralarıyla ulus devletin ortadan kaldırılmasına yönelik politikaları icra edenler haline dönüştürülmektedir.

Ulusal ekonominin Gümrük Birliği, İMF ve Dünya Bankası eliyle çökertildiği bu süreçte, etnik, dinsel kimlik talepleri, azınlık hakları ve kadın hakları çığlıkları birbirine karışmış ve yırtılan Sevr bu kez demokratikleşme, insan ve kadın hakları ile yeniden çizilmek istenmektedir. Herkesin safını en keskin biçimde belirlemesi gereken emperyalist bir saldırı ile karşı karşıyayız. Ulusal devleti olmayan, vatanı işgal edilmiş kadınların eşitliğinden ve özgürlüğünden söz edilemez. Bu vatanın okumuş kadını ancak ulusal duruşu ile kadını insan ve onur sahibi yapabilir" şeklinde konuştu.

Türk kadınının takınması gereken tavrı değerlendiren Gül, "Biz Cumhuriyet kadınları, AB ve ABD fonlarından beslenen, desteklenen projeler yoluyla halkımızın, kadınlarımızın Cumhuriyet ve bağımsızlıktan koparılmasına karşıyız. Milli Mücadele'mizin kahraman kadınları, bağımsızlık için canlarını vermiş atalarımız bizim yanımızdadır ve bizlere örnektir.

 Büyük Atatürk Türk İstiklal ve Cumhuriyeti'ni kurtarma görevini bizlere vermiştir ve biz Cumhuriyet kadınları, "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek, gözlerini kıpırdatmadan ölüme atlayan Fatma Seher Hanımların, Gördesli Makbulelerin soyundan geliyoruz. Biz Avrupa parası ile konuşan kadınlara diyoruz ki Türkiye sahipsiz değildir. Bilinmelidir ki, bir Milli Mücadele daha verilir, bir Nutuk daha okunur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 23:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?