4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Köksal basınla tanıştı

Vali Oğuz Kağan Köksal, İzmir basınına tanışma kokteyli verdi. Vali Köksal, kokteylde yaptığı konuşmada, "Yanlışları, eksiği tenkit eden birisi varsa, o bana göre dosttur" dedi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, kokteyle eşi Olcay Köksal ile birlikte gelirken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Erol Akıncılar, İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri, gazete, dergi, televizyon ve ajansların yöneticileri ile çalışanları da kokteyle katıldı.

Vali Köksal'ın tek tek dolaşarak basın mensupları ile tanışmasının ardından konuşan İGC Başkanı Akıncılar, ilk toplu grup olarak basın mensupları ile biraraya gelmesinden dolayı teşekkür etti. Köksal'ın sürekli brifingler alarak kentin sorunlarının tespit etmeye çalıştığını hatırlatan Başkan Akıncılar, İzmir'in sorunlarını en iyi bilenlerin basın mensuplarını olduğunu söyledi.

İGC'nin 550'ye yakın üyesinin bulunduğunu belirten Akıncılar, "İzmir'de güçlü bir basın var. Biz hep doğrunun ve doğru yapanların yanında, yanlış ve yanlış yapanların karşısında oluyoruz. İzmir'de bulunduğunuz süre içerisinde doğru yaparsanız doğru, yanlış yaparsanız yanlış diyeceğiz. Kırılmak, gücenmek yok" diye konuştu.
Akıncılar ayrıca, Köksal'a hizmetleri ile İzmir'de iz bırakan valiler arasında yer alması dileğinde bulundu.
Meslekte kaymakamlık görevi dahil 33 yıl idarecilik yaptığını, bunun 18 yılının kesintisiz olarak valilik olduğunu belirten Oğuz Kağan Köksal ise, bir çok hükümet, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı görmesine rağmen görev yaptığı yerlerdeki çalışmaları nedeniyle merkeze alınmadığını kaydetti. Her idarecinin görev için bulunduğu yerlerde unutulmamak, anılmak ve iz bırakmak istediğini vurgulayan Köksal, "İzmir, bütün valilerimizin çalışmayı arzu ettiği, istediği yerlerden birisi. O yüzden mutlu ve heyecan içerisindeyiz" dedi.
Hiç kimsenin tek başına bir şey yapamayacağını, bunun için toplumsal bir dinamizme de ihtiyaç olduğunun altını çizen Vali Köksal, "Tespit ettiğimiz hizmetleri yapabilmemiz için yerel dinamikleri harekete geçirmemiz gerekiyor. Kırılmak, üzülmek, sıkıntıya girmek bana göre yanlış. 'Dost acı söyler' derler. Yanlışı, eksiği tenkit eden birisi varsa, o bana göre dosttur. Gazeteci arkadaşlarımla görev yaptığım yerlerde hep iyi ilişkiler içinde oldum. Bugüne kadar hiçbir gazeteci arkadaşımıza şunu şöyle yazın, bunu böyle yazın gibi bir telkinim olmamıştır. Ancak, bir hizmetin yapılabilmesi için kamuoyu oluşturma konusunda onların desteğine kendimizi mecbur hissettiğimiz olmuştur" şeklinde konuştu.
Köksal, bir gün İzmir'den ayrılırken de aynı duyguları ve heyecanı yaşamak, iyi hatırlanacak izler bırak istediğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 22:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?