8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vekillere nazar boncuğu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Yılmaz Kaya, Erdal Karademir ve Türkan Miçooğulları ile birlikte İl Genel Meclis Başkanı Hakkı Berksü, Encümen Üyesi Dilaver Koğ, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, yönetime geldikleri günden beri ilk kez milletvekillerinin odayı ziyaret ettiğine dikkat çekerek, her birine nazar boncuğu taktı.

iyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse, "Ben göreve geldiğimden beri hiçbir milletvekili odayı ziyaret etmedi. Bugünü bir milat olarak görüyorum. Genel başkan düzeyinde ziyaretler olmuştur. Ancak özellikle İzmir'den hiçbir milletvekili binamıza gelmemişti. Duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizi şaşırttığı kadar sevindirdi de. Hepsine nazar boncuğu takmak lazım" dedi.

İhracatçıların pazarını kaybetmemesi konusunda destek beklediğini ifade eden Köse, ardından cebinden çıkardığı nazar boncuklarını milletvekillerinin yanı sıra Berksü, Koğ ve Akpınar'a taktı.

CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları ise, çiftçinin, üreticinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekerek, CHP'nin kurduğu komisyonlarla yaptığı çalışmaları anlattı. Miçooğulları, geçen yıl bağcılık ve alkollü içeceklerle ilgili komisyonun kurulduğunu hatırlatarak, şimdi de narenciye komisyonunun çalışmalara başlayacağını söyledi. Miçooğulları, komisyonun çalışmaları sırasında üreticiden büyük destek gördüklerini ifade etti.

Türkiye'nin ulusal tarım politikasının olmadığına dikkat çeken İzmir Ziraat Odası Meclis Başkanı Dinçer Tuğsuz da, üretim planlamasının şart olduğunu, üretim planlaması yapılmadan sağlıklı verim alınamayacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 12:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?