8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zaferi'nin 84. yıldönümü, İzmir'de törenlerle kutlandı. Vatandaşlar, gerçekleştirilen tören geçişine büyük ilgi gösterdi. 

İzmir'deki törenler, sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. 

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı milletvekilleriyle askeri ve mülki erkanın katıldığı çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, Orgeneral Sarıışık, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. 

Orgeneral Sarıışık, deftere; "30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen dünyanın en güçlü devletlerine karşı yüce Türk ulusunun, tüm olanaklarına rağmen sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Milletini ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, ulusuyla birlikte hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda emaneti olan Cumhuriyeti, ilke ve inkılaplarını, ulusal değerlerimize bağlı kalarak sonsuza kadar yaşatacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini yazdı. Orgeneral Sarıışık, daha sonra, Kordon Orduevi'nde tebrikleri kabul etti. 

İzmir'deki kutlama töreni, halkın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. İzmir Valisi Köksal, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Sarıışık ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun tören birliklerini denetlemesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 57. Topçu Tugayı Korosu, halka zafer şarkılarından oluşan kısa bir konser verirken, daha sonra 57. Topçu Tugayı'ndan Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Konuşmadan sonra da tören geçişi gerçekleştirildi. Tören geçişine, İzmir'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, kullandıkları silah ve teçhizatlarla katılırken, helikopterler ve T-38 uçakları da tören alanından geçerek protokol ve halkı selamladı. Törenin ardından Vali Oğuz Kağan Köksal, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pasaport'ta çay içerek vatandaşlarla sohbet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 16:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?