4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Altay Kızıl'ı kınadı

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'nde yapılan Altay-Bursaspor maçının ardından Siyah-beyazlılarda, Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'a tepkiler sürüyor.

Altay Kulübü Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, Kızıl'ın tribünleri tahrik ettiğini ve bir başkana yakışmayacak davranışlar sergilediğini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Futbola hizmet için değil, kendisi için başkanlık yapan, şeref tribününden küfürler ederek ayrılan spora aykırı başkan Levent Kızıl'ı kınıyoruz. Böyle bir insan Bursa gibi nezih, kültürlü bir kentte nasıl kulüp başkanlığı yapıyor? Nasıl Futbol Federasyonu'nda görev almış? Hayret ediyoruz. Bu kadar duyarsız, reklam peşinde bir başkan olmaz.''

''YANINA OTURMAYARAK TEPKİMİZİ KOYMUŞTUM''

Hafta içinde ortamı yumuşatmak için büyük gayret gösterdiklerini, taraftarlardan da söz aldıklarını belirten Erdoğan, ''Bu söz tutulmadı, küfürler için Bursa camiasından özür dileriz, Kızıl'dan değil. Ben zaten Kızıl'ın yanına oturmayarak gerekli tepkiyi koymuştum. Spor sahalarında küfür olmasını tasvip etmiyoruz, ancak Kızıl'ın alaycı tavırlarıyla insanları tahrik etmesi de küfürlere yol açtı'' dedi.

''KENETLENDİK''

Bu maçta Altay'ın kentle bütünleştiğini ve kenetlendiklerini anlatan Erdoğan, Vali'nin, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, milletvekillerinin, komutanların, divan üyeleri ve eski başkanların karşılaşmaya gelmesinin, taraftarların da tribünü doldurmasının büyük önem taşıdığını belirterek, ''Herkese teşekkür ediyoruz. Bu birliktelik bizi Süper Lig'e taşıyacaktır. Hedefe kenetlendik'' dedi.

Teknik direktör Levent Eriş'in ''Bu takım şampiyonluk için kurulmamış'' biçimindeki sözlerini de değerlendiren Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: ''Kadro derinliğine dikkat çekmek için hocamız böyle söylemiştir. Kendisiyle konuşuyoruz, bir sorunumuz yok. Devre arasında ne istiyorsa alacağız. Yoksa oyuncularımızın kalitesi bu ligin üstündedir, kimse bir şey diyemez.''
.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 18:32:01
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 14:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?