8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Rekorların efendisi dünya şampiyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarıların ardı arkası kesilmiyor. 

14-21 Ekim tarihleri arasında Meksika'nın Merida kentinde yapılan "Dünya Yıldızlar ve Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası"nda Türkiye'yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Yusuf Çorba, yıldızlar kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu. 

Okçuluk sporuna 2.5 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde başlayan 15 yaşındaki Yusuf Çorba, 30, 50, 60, 70 metre ve toplam puanda 5 Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Çimentaş Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Yusuf Çorba'nın 3 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü ve 1 de Avrupa dördüncülüğü bulunuyor. 

Başarısını haftanın 6 günü çalışmasına borçlu olduğunu söyleyen Yusuf Çorba, "Okçuluk sporuyla uğraşmam derslerimi aksatmıyor. Aksine daha iyi motive olmamı sağlıyor. Hedefim, hocalarımın da desteğiyle kendimi daha iyi yetiştirerek 2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkeme altın madalya kazandırmak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 11:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?