9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İzmir'de Go-Kart heyecanı yaşandı

İzmir Otomobil Kulübü tarafından organize edilen Go-Kart Endurans Şampiyonası'nın 3. etabı birbirinden iddialı ekiplerin mücadelesine sahne oldu. Ekiplerin etaplar ilerledikçe puan alma kaygısının arttığı şampiyonada heyecan fırtınası yaşandı. 

Altı takımın start aldığı şampiyonanın 3. ayağında ilk üç sıralaması sıklıkla değişti. Sıkı bir mücadelenin ardından birincilik kürsüsüne Arkas Racing çıkarken, ikinciliği Falcon Hava Kompresörleri Racing, üçüncülüğü ise TR Tuners Racing almayı başardı. 

Startta yaptığı atakla yarışın ilk yarım saatinde birinciliğini koruyan takım Team Prodrive olurken, Falcon Hava Kompresörleri ve Arkas arasındaki ikincilik mücadelesi hayli çekişmeli geçti. Arkas Racing ile çekişmeleri yarışın temposunu arttıran Falcon Hava Kompresörleri Racing, rakibine 20. turda 2.'liği kaptırdı. Üçüncülük mücadelesinde de takımlar kıyasıya rekabet etti. 

BMC Shell Team ile TR Tuners Racing arasında müthiş bir mücadele yaşandı. Tampon tampona dakikalar boyunca süren çekişmeyi kazanan ekip TR Tuners oldu. 

Rakiplerinin tur sayısından mekanik arıza nedeniyle bir hayli geride kalan Buddy Racing ise yarışa hakimiyetiyle rakiplerini geride bırakmayı başardı ve yarışı 4. olarak tamamladı. 

Team Prodrive'ın yaşadığı mekanik problem yarışı son sırada bitirmesine neden olurken, Arkas Racing son yarım saatte yaptığı atakla birinciliğe yükselerek yarışa finish verdi. 

Ekiplerin takım ruhunu taşıdığı etapta çekişmenin yanında sürücüler centilmenlikleriyle de alkış topladı. Sorunsuz ilerleyen 3 saat boyunca izleyenler ve yarışmacılar kartingin keyfini çıkardı.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 17:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?