8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bisiklet şenliği; 20 KM pedal çevirdiler

Bergama'da, Bisiklet Sevenler Derneği Bergama Temsilciliği tarafından düzenlenen bisiklet şenliğine katılan vatandaşlar 20 km pedal çevirdi.

Cumhuriyet Alanı'nda tur öncesinde bisiklet severlere hitaben bir konuşma yapan Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, "Sağlıklı bir toplum spor yapmaktan geçer. Sigarayı bırakın bisikletin pedalına sarılın" diyerek bisiklet sevgisinin hem sağlık açısından yararlı olduğuna hem de trafik düzenini rahatlatacağına dikkat çekti. Bisiklet Sevenler Derneği Bergama Temsilcisi H. İbrahim Toprak ise, "2006 yılı bisiklet yılı olacaktır. Bugün burada yaklaşık 200 kişiyiz. 22 Nisan'da yine burada olacağız. En az 500 kişiyle bisikletin altyapısını oluşturmak ve insanlara bisikleti sevdirmek, sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak istiyoruz. 22 Nisan'ı Bergama'da bisiklet günü yapacağız. O gün taşıtlarımızı bırakalım. Bisikletliler gününe katılalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Eren, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Şen, hakim ve cumhuriyet savcıları, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 200 kişilik grup, bisikletleriyle 10 km uzaklıktaki Sindel mevkiine gitti. Burada piknik yapan protokol ve bisiklet severler, daha sonra geri dönerek 20 km'lik turu tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 15:43:24
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 16:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?