8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Bizim Çocuklarımız Futbol Turnuvası' başladı

İzmir'de sokak çocuklarının topluma kazandırılması ve kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın talimatıyla, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği "Bizim Çocuklarımız Futbol Turnuvası" yine İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın yaptığı başlama vuruşu ile başladı.

İzmir Atatürk Stadı yan sahasında düzenlenen turnuvanın açılışına, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ve çok sayıda emniyet müdürü ve yardımcıları katıldı. 18 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnuvada İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 9 metropol ilçe emniyet müdürlüğü takımlarının yanı sıra İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin de bulunduğu 10 takım içerisinde 177 sokak çocuğu turnuvada yarışacak.

Sokak çocuklarını topluma kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu turnuvayı düzenlediklerini belirten İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, "Bu çocukların hertürlü kötü alışkanlıktan arınmaları ve topluma kazandırılmaları açısından önem verdiğimiz bu spor organizasyonunu düzenledik. Bu turnuva sonunda tüm çocuklarımıza futbol lisansı verilecek. Belki de ileride aralarından yıldız futbolcular çıkacak. Bunun için ilimizde bu tür etkinliklerle sokak çocuklarının birbirleriyle ve toplumla kaynaşmasını sağlayacak daha bir çok organizasyon düzenleyeceğiz" dedi.

Sokak çocuklarının suça yönelmeden önce sosyal aktivitelere yönlendirilmelerinin suç oranında bir düşüşe etken olacağını belirten İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, "İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 9 ilçe emniyet müdürlüğü tarafından tespit edilen 177 sokak çocuğunu düzenlediğimiz 'Bizim Çocuklarımız Futbol Turnuvası'na dahil ettik. Bu çocuklar bu turnuva ile boş vakitlerinde spor yapma alışkanlığını kazanarak topluma daha faydalı bireyler olacaklardır. Bu tür sosyal aktivitelerle sokak çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan arındırmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvanın ilk maçı Çocuk Şube Spor ile Bornova Emniyet Çocuk Spor arasında oynanacak olan müsabakanın başlama vuruşunu İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal yaptı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?