4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Holiganlara tepki bitmiyor

Ege TV stüdyolarını canlı yayında basan çapulculara Karşıyaka Kulübü'nden de tepki geldi.. Yapılan yazılı açıklamada, Ege TV stüdyosunun basılması olayının, ''Münferit, kontrolsüz kişiselleşmiş bir hareket'' olduğu bildirildi.

Karşıyaka Spor Kulübü başkanlığı ve divan kurulu tarafından ortak yapılan yazılı açıklamada, dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan spordaki şiddetin önüne mutlaka geçilmesi gerektiği belirtildi. Karşıyaka Kulübü ile spor basının karşı karşıya getirilmesinde, basın özgürlüğüne yönelik her türlü davranış ve eyleme kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bazı gazetecilere yönelik söylemleri ve son olarak Ege TV'de yaşanan olayları ve olaylara karışanları Karşıyaka Spor Kulübü ve tüm Karşıyakalılar adına kınıyoruz. Hiç bir kişi, grup veya gerekçe, ki bu KSK sevgisi olsa bile, düşünce ve basın özgürlüğünü engelleme hakkı vermez, herhangi bir şekilde şiddete yönelme noktasına getirilemez. Kulübümüzün başarısı için hiçbir engel, iklim, zorluk tanımadan adeta tüm varlıklarını ortaya koyan, pek çok kulübümüzü kıskandıran cefakar taraftarımız, Karşıyaka Spor Kulübü'nün en önemli rengi, coşkusudur.

Ancak bu coşku, kişisel bir sorumsuzluk boyutuna geldiğinde ilk karşı çıkacak olan da kulüp ve camiamızdır. Dileğimiz, bu gelişmeler ile Karşıyaka Spor Kulübü camiasını ayırt eden büyük bir kesim olmakla birlikte, yaşananları fırsat bilerek, 93 yıllık ulu bir çınara zarar vermek isteyenlerin bir başka büyük haksızlığa neden olmamalarıdır.''

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?