9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İBB Judo Takımı'ndan Türkiye Şampiyonluğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı, ulusal ve uluslararası düzeydeki müsabakalarda başarıdan başarıya koşuyor.

Avrupa ve Dünya şampiyonu Gülşah Kocatürk'ün yanısıra Veysi Göz, Selçuk Aksoy gibi Türkiye şampiyonu judocuların da forma giydiği İBB Judo Takımı, 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Ordu'nun Ünye İlçesi'nde düzenlenen Büyükler Bay-Bayan Türkiye Judo Şampiyonası'nda takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

42 takımın katıldığı şampiyonada, İBB Judo Takımı 4 birincilik, 3 ikincilik, 4 üçüncülük ve 4 dördüncülükle şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Turnuvada İBB Judo Takımı adına mücadele eden Veysi Göz, Ercan Çakıroğlu, Sülbiye Demiralay ve Selçuk Aksoy 1., Derya Bulut, Ömer Yaman ve Tufan Durmuş 2., Ömer Kepenek, Nevin Türkmen, Emre Ercan ile Gülşah Kocatürk de 3. oldu. 1-2 Nisan tarihlerinde Tunus'ta düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvası'na katılan Kudret Eğilmez de 3. olarak bronz madalya aldı.

İBB Judo Takımı, bu başarısının yanında Judo Milli Takımı'na da adeta ambargo koydu. Tamamı Judo Milli Takımı'nda oynayan İBB Judo Takımı'nın sporcuları bu ay Rusya, Suriye ve Litvanya'da düzenlenecek uluslararası turnuvalar ile Mayıs ayında Finlandiya'da yapılacak Avrupa Judo Şampiyonası'na katılacak. Türkiye Şampiyonası'nın, oyuncularının kendilerini denemeleri için iyi bir fırsat olduğunu belirten İBB Judo Takımı Antrenörü Mesut Kaplan, asıl hedeflerinin Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası olduğunu, çalışmalarını bu yönde yaptıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysegul denız IP: 81.213.131.xxx Tarih : 27.05.2006 16:27:27
butun judocuları tebrık eder basarılarının devamını dılerım