4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İsviçreliler hayran kaldı

23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (UNIVERSIADE 2005, İZMİR) katılan İsviçre delegasyonu, sporculara moral vermek için bir resepsiyon düzenledi. İzmir Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen resepsiyona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İsviçre Büyükelçisi Dr. Walter Gygen, İsviçre İzmir Fahri Konsolosu Uğur Yüce ile İsviçreli sporcular katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhteşem bir törenle açılan 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nı hatasız tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıldığını söyledi. Kocaoğlu, "İsviçreli sporculara ve delegasyona bize katıldıkları ve oyunlarımızı renklendirdikleri için, İzmir halkına da tribünleri doldurarak oyunlara güç kattığı için teşekkür ederim. İsviçreli sporcular, ülkemizden ayrılırken, dünya gençliğinin buluştuğu bu organizasyonun güzelliklerini ve centilmenliğini de ülkelerine götürecektir. Umarım başarılarınız bundan sonra da devam eder" dedi.

İsviçre Büyükelçisi Dr. Walter Gygen de, UNIVERSIADE'ın Türkiye ve İzmir turizmine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Gygen, "Sporcularımız ve teknik adamlarımız İsviçre'ye döndüklerinde, İzmir'in güzelliklerini anlatacaktır. Bu güzellikleri gören sporcu ve teknik adamlarımızın önümüzdeki yıl da İzmir'i ziyaret edeceğini umuyorum. Bu yıl Türkiye'ye 300 bin İsviçreli turistin gelmesi bekleniyor. Ancak bu sayı, önümüzdeki yıl artabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 13:04:16
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 13:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?