9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İzmir'in gururu oldu

İzmirlilere spor yapma fırsatı sunmak için kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, sağladığı başarılarla İzmir'in gururu oldu.

Değişik branşlarda faaliyet gösteren ve birçok milli sporcu yetiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, düzenlediği yaz ve kış spor okulları ile de her yıl yüzlerce çocuk, genç ve yetişkinin spor yapmasına imkan sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün İzmir'de önemli işlevler üstlendiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kulüp sporcularımız uluslararası ve ulusal turnuvalarda gurur duyulacak başarılara imza atmakta. Hem gençlerimize spor yapma olanağı sunan, hem de profesyonel takımlara başarılı sporcular yetiştiren kulübümüzün çeşitli branşlarda düzenlediği spor okulları ile de çocuklarımızı ve gençlerimizi spora özendiriyoruz" dedi.

Bin 200 lisanslı sporcu ve 40 antrenörün bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü atletizm, basketbol, badminton, briç, buz pateni, jimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tekerlekli sandalye basketbol, voleybol, yelken, yüzme, sualtı rugby ve tenis olmak üzere 21 branşta faaliyet gösteriyor.
Başta Celal Atik Spor Salonu olmak üzere EVKA-4 Spor Salonu, Buca Hasanağa Spor Kompleksi, Bostanlı Rekreasyon Alanı ve İnciraltı Spor Kompleksi'nde çalışmalarını sürdüren kulüp sporcuları, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atıyor. Yüzme havuzu, sauna, halı saha, judo ve tekvando salonu, aerobik salonu, tenis kortları, açık basketbol sahasının bulunduğu Celal Atik Spor Salonu kondisyon merkezi baştan aşağı yenilenerek sporcuların ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

HER YIL YÜZLERCE KİŞİYE SPOR YAPMA İMKANI SUNULUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'ne bağlı faaliyet gösteren spor okulları da her yıl yüzlerce çocuk, genç ve yetişkine spor yapma imkanı sunuyor. Futbol, aerobik, judo, masa tenisi, satranç, tekvando, okçuluk, güreş, voleybol, sağlıklı yaşam, kondisyon, tenis ve basketbol branşlarında açılan spor okullarına bu yıl tekerlekli sandalye basketbol da eklendi. İzmirlilere düşük ücretlerle spor yapma olanağı sunan spor okulları yaz ve kış dönemi olmak üzere yıl boyunca sürüyor.

4 yaşından itibaren çocukların yanı sıra gençler ve yetişkinlerin de yararlanabildiği kurslar, uzman eğitimciler tarafından haftanın 7 günü Fuar Celal Atik Spor Salonu, Fuar Tenis Kortu, Fuar Halı Saha ve EVKA-4 Spor Salonu'nda veriliyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2 ile 3 gün arasında değişen sürelerdeki spor okullarından kış döneminde; 540'ı EVKA-4 Spor Salonu'nda, 512'si de Celal Atik Spor Salonu'nda olmak üzere toplam bin 52 kişi hizmet alıyor.

Mayıs-eylül ayları arasında açık kalan yüzme havuzu ise yazın en fazla ilgi gören yerlerin başında geliyor. Profesyonel öğretmenler eşliğinde yüzme öğrenen çocuklar, yaz tatillerini de sporla değerlendirmiş oluyor. Geçtiğimiz yıl mayıs-eylül döneminde yüzme havuzundan toplam bin 200 öğrenci faydalandı.

Gerek profesyonel, gerekse amatör alanda binlerce sporcuya hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, birçok başarıya da imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 102 maç yenilmeyerek dünya rekorunu eline geçirdi. Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde 4 kez üst üste yenilgisiz şampiyon olan takım, Avrupa Şampiyonası'nda da ikincilik elde ederek Türkiye'nin gururu oldu. 1996-1997 sezonunda faaliyete başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yılında hiç yenilgi almadan şampiyon oldu.

ŞAMPİYONLAR KULÜBÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, katıldıkları müsabakalarda aldıkları derecelerle İzmir'in gururu oldu. 2005 yılı içerisinde düzenlenen Türkiye şampiyonalarında jimnastik, judo, tekvando, halter, okçuluk, atletizm, eskrim ve güreş olmak üzere toplam 8 branşta müsabakalara katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 6 branşta Türkiye birinciliği kürsüsüne çıktı.

Jimnastikte Ferhat Arıcan, judoda Gülşah Kocatürk, tekvandoda Kıvanç Dinçsalman, engelli halterde İzzettin Kanat, okçulukta Buğra Gürsel, atletizmde Yavuz Kalyoncu Türkiye birincisi oldu. Kulüp sporcuları, ayrıca 11 Türkiye ikinciliği ve 11 Türkiye üçüncülüğü elde etti. Takım halinde yarıştıkları branşlarda da 3 birincilik kazanan kulüp sporcuları, okçulukta takım halinde bayanlarda, erkeklerde ve genç erkeklerde Türkiye birincisi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, birçok başarılı sporcuyu da Türk sporuna kazandırmaya devam ediyor. Tekvandoda dünya ve Avrupa şampiyonu Kıvanç Dinçsalman ve Abdullah Sertçelik, judoda Avrupa ve dünya şampiyonu Gülşah Kocatürk, engelli halterde İzzettin Kanat, Atina Olimpiyat Oyunları'nda halterde olimpiyat 4.'sü olan Reyhan Arabacıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün yetiştirdiği başarılı sporcuların başında geliyor.

Ayrıca kulübün futbol takımında yetişen Tuna Üzümcü de şu anda Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden Gençlerbirliği formasını giyiyor. 2005 ekim ayında kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Briç Takımı'nda ise 17 Türkiye Şampiyonluğu'nun yanı sıra 1 de dünya şampiyonluğu bulunan İzmirli işadamı Nafiz Zorlu da mücadele ediyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 13:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?