4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İzmirli tribünleri dolduruyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (Universiade 2005) organizasyonu, büyük bir başarı ve coşkuyla sürüyor.

Ulusal ve uluslararası kamuoyunda ilgiyle karşılanan oyunlar, kentin tanıtımına önemli katkı sağlarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, spor alanlarını doldurarak büyük bir coşkuyla sporculara destek olan İzmirlilere bu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Tribünleri dolduran hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Verdikleri destekle hem oyunların renkli ve coşkulu geçmesine, hem de İzmir'in tanıtımına katkı sağlıyorlar" dedi.
Kocaoğlu, vatandaşlardan ilgilerini, bundan sonraki karşılaşmalarda da sürdürmelerini beklediğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 60 tesiste, 15 dalda gerçekleştirilen oyunlara vatandaşların kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, İzmirliler de adeta spor alanlarına akın ediyor. Bugüne kadar en yoğun ilgi, futbol, basketbol, voleybol, güreş, yüzme ve kule atlama gibi spor dallarına gösterilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 15 Ağustos Pazartesi günü Atatürk Stadı'nda başlayan atletizm, Kültürpark Yeni Fuar Alanı ile Halkapınar Spor Salonu'ndaki jimnastik, Örnekköy Tenis Merkezi'ndeki tenis ve yine Kültürpark Yeni Fuar Alanı'ndaki tekvando müsabakalarına da aynı ilginin gösterilmesi çağrısında bulundu.

Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: "İzmir'li hemşehrilerimiz, bugüne kadar Üniversite Oyunları'na yoğun bir ilgi göstererek İzmir'e hak ettiği coşkuyu yaşatıyor ve İzmir'in adını dünyaya gururla duyuruyor. Şu anda bazı müsabakalara yoğun ilgi var. Bilet bulamayıp, tribündeki yerini alamayanlardan aflarını diliyorum. Aynı ilgiyi pazartesi günü başlayan atletizm, jimnastik karşılaşmaları ile tenis müsabakaları için de gösterilmesini bekliyoruz. Bu yüzden 9 metropol ilçenin merkezi yerlerinden, bu tesislere ücretsiz otobüs seferi düzenliyoruz. İzmirliler, bu müsabakalara da yoğun ilgi gösterirlerse, açılışı muhteşem olan oyunları dünyaya daha coşkulu bir şekilde duyururuz. Halkımızdan bu müsabakalara da destek vermelerini istiyoruz."

Bu arada Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Yüzme Havuzu'nda yapılan atlama müsabakalarının ardından, dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. 3 metre erkekler senkronize yarışlarında 1. olan Çin, 2. Küba ve 3. Brezilya ekipleri, madalyalarını Başkan Kocaoğlu'nun elinden aldı. Kocaoğlu sporculara, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 17:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?