4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Karaman teknik adamlara yüklendi

Teknik Direktör Hikmet Karaman, Türkiye'deki teknik adamların yeniliğe, gelişmeye açık olmadığını belirterek, "Teknik adamlar, kendilerine ışık tutacak, yol gösterecek kişilere kapılarını kapıyor, akıllı adamlardan korkuyor" dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Yeni Yaklaşımlarla Çağdaş Antrenörlük Modeli' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Karaman, teknik direktörlerin çağdaş, vizyon sahibi kişiler olması gerektiğini söyledi. Karaman, "Bilimi kendilerine rehber edecek insanlara ihtiyacımız var. Teknik adamların öğrenmeye açık olması, sürekli olarak kendilerini yenilemesi gerekiyor. Farklı olabilmek önemlidir" diye konuştu.

Türkiye'de kendilerini yönetmekten aciz kişilerin futbol takımı yöneticiliğine soyunduğunu vurgulayan Karaman, "Bu durumda teknik adamlara büyük görevler düşüyor. Teknik adamlık bir ekip çalışmasıdır. Tek başınıza bir şey yapamazsınız. Antrenörlük çok önemli. Ancak arkanızda iyi bir ekip bulunmak zorunda" dedi.

Teknik direktörlüğün sadece antrenman yaptırmak, maçlarda çizgide durup bağırıp, çağırmak anlamına gelmediğini açıklayan Karaman, "Teknik adamlık, tesisisin giriş kapısından başlar. İyi bir teknik adam takımını sürekli olarak motive etmek, takım üzerinde gerekli otoriteyi kurmak durumundadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 13:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?