8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Motor sporları heyecanı İzmir'de start aldı

Doğuş Motor Sporları, 2006 sezonuna, Seat Cup Türkiye ve VW Polo Ladies Cup organizasyonları kapsamında İzmir'de gerçekleşen ilk yarışla resmen start verdi.

Pınarbaşı Pisti'nde 2 ayak üzerinden düzenlenen sezonun ilk Seat Cup Türkiye yarışında çekişmeli bir mücadele sonucunda Mert Aytuğ 1. oldu. Pınarbaşı Pisti'nde ilk defa start alan VW Polo Ladies Cup pilotlarından geçen yılın şampiyonu Ann Tahincioğlu ise bayanlar arasında ilk damalı bayrağı gören isim oldu.

Doğuş Motor Sporları, heyecan ve rekabetin üst düzeyde yaşanacağı 2006 sezonu için piste çıktı. 15-16 Nisan tarihlerinde İzmir Pınarbaşı Pisti'nde düzenlenen VDF ayağıyla 2006 sezonuna start veren DMS, hem Seat Cup Türkiye hem de VW Polo Ladies Cup'ta yarışacak yeni pilotların da katılımıyla pistlerdeki müthiş rekabete farklı bir soluk getirdi.

Bu sene rekabetin dozunu artırmak amacıyla her yarışta 2 ayaklı olarak düzenlenecek Seat Cup Türkiye'nin ilk yarışı uzun zamandır pistlerde görülmeyen heyecan ve ilginin odak noktası oldu. Sabah düzenlenen 1. yarışta 15 tur sonunda VDF pilotu Mert Aytuğ birinci olurken, Dunlop pilotu Taner Şengezener 2., bu yıl Seat Cup pilotları arasına yeni katılan İsakol pilotu Oğuz Karaoğlu ise 3. oldu. Öğlen gerçekleşen 2. ayakta ise 2 kilometrelik Pınarbaşı pistinde büyük heyecan yaşandı. Uzun süre yarışı lider götüren Ertan Nacaroğlu ile Mert Aytuğ arasındaki mücadelenin galibi sabah düzenlenen yarışın birincisi Mert Aytuğ oldu. Ertan Nacaroğlu'nun 2. sırada tamamladığı yarışta bir diğer VDF pilotu Osman Güney ise 3. olarak yarışı tamamladı. Her iki yarışın sonucunda yapılan klasman değerlendirmesi sonucunda Mert Aytuğ sezonun ilk yarışını lider tamamladı. Osman Güney gün sonunda kürsüde 2. sırayı aldı. Öğlen düzenlenen 2. ayakta radyatörünün aldığı hasar sonucu pite girip yarışı bırakmak zorunda kalan Dunlop pilotu Taner Şengezener ise sabah elde ettiği derece sayesinde gün sonunda kürsüde 3.lüğü görme şansını yakaladı.

2004-2005 sezonunda ilk kez start alan VW Polo Ladies Cup pilotları ise ilk defa İzmir'de stat almanın heyecanını yaşadı. Sıralama turları sonucunda yarışa ilk sırada başlamaya hak kazanan Ann Tahincioğlu önde başladığı yarışta liderliği kaptırmayarak damalı bayrağı gören ilk pilot oldu. Yarışa ikinci sırada başlayan genç pilot Melis Çeker ise kendisini tüm yarış boyunca zorlayan Güneş İpekkan'ı arkasında tutarak ikinci olmayı başardı. Ayrıca her yarışta ünlü bir isim pilot koltuğuna otururken, her ayak yurtdışından gelecek yabancı bayan pilotlara da açık olacak. Pınarbaşı Pisti'nde gerçekleşen ilk yarışa celebrity pilot olarak katılmaya gelen Selin Denizli ise, VW Polo Ladies Cup aracı ile taxi ride yapmayı tercih etti.
Seat Cup Türkiye İzmir Pınarbaşı Pisti puan durumu: 1. Mert Aytuğ puanı 31, 2. Osman Güney puanı 19, 3. Taner Şengezener puanı 17, 4. Oğuz Karaoğlu puanı 17, 5. Ertan Nacaroğlu puanı 16. VW Polo Ladies Cup İzmir Pınarbaşı Pisti puan durumu: 1.Ann Tahincioğlu puanı 20, 2.Melis Çeker puanı 17, 3. Güneş İpekkan puanı 14, 4. Nuray Esener puanı 12, 5. Ayşe Şule Bilgiç puanı 10.

Doğuş Motor Sporları'nın 2006 sezonunun bir sonraki yarışı İzmit Körfez Pisti'nde düzenlenecek. 27-28 Mayıs tarihlerinde start alacak organizasyon Seat Cup Türkiye ve VW Polo Ladies Cup pilotlarının çekişmesine sahne olacak.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 15:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?