9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tekerlekli sandalye maçında arbede

İzmir'de oynanan Tekerlekli Sandalye Basketbol final maçında olaylar çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş arasında oynanan maçta, tribünlerde yaşanan gerginlik sahaya yansıyınca, olaylara Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis, olaylarda cop ve biber gazı kullandı. Olaylar sona erdikten sonra tamamlanan karşılaşmayı 79-69 kazanan Beşiktaş, şampiyon oldu. 

Celal Atik Spor Salonu'nda oynanan İzmir Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Başketbol finali, gergin bir havada başladı. Karşılaşmanın normal süresi 63-63 berabere biterken, oyuncular arasındaki çekişme, maçın sonlarına doğru tribünlerde de gerginliğe neden oldu. 

Tribündeki Beşiktaşlı ve İzmir Büyükşehir Belediyesporlu taraftarların küfürleşme kavgaya dönüşünce, salonda güvenliği sağlamakla görevli olan Çevik Kuvvet polisleri, olaya müdahale etti. Bu sırada taraftarlar da polise mukavemet etti. Çevik Kuvvet ekipleri, bazı taraftarları ve tansiyonu yükselttiği ileri sürülen yedek oyuncuları salondan çıkarmak istedi. Ancak oyunculardan birinin polise yumruk attığının ileri sürülmesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Polisler, İzmir Büyükşehir Belediyesporlu engelli yedek oyuncuyu gözaltına almak isteyince olaylar büyüdü. Diğer oyuncular, arkadaşlarının götürülmesine izin vermedi. Bunun üzerine polisler, çıkan olaylarda cop ve biber gazı kullandı. Bu sırada olayları görüntülemek isteyen basın mensupları da tartaklandı ve biber gazından etkilendi. 

Karşılaşma, olaylar yüzünden son 1 dakika kala dururken, olayların yatışmasının ardından karşılaşmanın kalan dakikası oynandı. Kalan dakikada farkı artıran Beşiktaş, maçı 79-69 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 20:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?