8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tekvando takımından büyük başarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, katıldıkları müsabakalarda aldıkları derecelerle İzmir'in ve Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor.

Hollanda'nın Eindhoven kentinde 18-19 Mart tarihlerinde yapılan'Uluslararası Tekvando Turnuvası'nda Tekvando Milli Takımı'nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekvando Takımı'nın 4 sporcusundan 3'ü altın madalya kazandı. 51 ülkeden bin 300 sporcunun katıldığı ve Türkiye'nin 9 altın, 5 gümüş, 5 de bronz madalyayla birinci olduğu turnuvada İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekvando Takımı'ndan Remzi Başakbuğday, Rıdvan Akın ve Gülşah Alosno altın madalya aldı. Turnuvada 36 kişilik Türk Milli Takımı'nın başında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekvando Takımı Antrenörü Suat Hastürk yer aldı. Hollanda'da altın kazanan Remzi Başakbuğday ile Rıdvan Akın, 15-19 Şubat tarihleri arasında Antalya'da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası'nda, Gülşah Alonso ise 22-26 Şubat tarihleri arasında Mersin'de yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda yine altın madalya almışlardı.

Hollanda'daki turnuvanın sporcuların kendilerini denemeleri için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Antrenör Suat Hastürk, "Milli takıma gönderdiğimiz 4 sporcumuzdan 3'ü altın madalya alarak bize büyük bir mutluluk yaşattı. Bu sonuçlardan sonra Remzi ve Rıdvan Temmuz ayında Vietnam'da yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'na, Gülşah da Mayıs ayında Almanya'da yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. O turnuvalara İzmir Büyükşehir Belediyesi Takımı olarak 10 sporcu göndereceğiz. Sakatlığı nedeniyle bu turnuvaya katılamayan Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcumuz Kıvanç Dinçsalman da Gülşah Alosno ile Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Ara vermeden bu şampiyonalara hazırlanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat erdoğan IP: 81.215.233.xxx Tarih : 8.08.2008 16:32:39

hocam yine harikasınız başarılarınız devamını dilerim