4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Tribünlere oynuyor

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum'un 'Türk futbolcularla olmuyor' açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Türk futbolcularının geçmişte büyük başarılar elde ettiğini hatırlatan Acarbay, "Daum, yanlışa düşmüştür. Bu yaptığı yorum kendisine yakışmadı. Eğer başarısızlığına bahane arıyorsa, bence başka bir bahane arasın" dedi.

TÜFAD İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum'un PSV Eindhoven maçı sonrası yaptığı 'Türk futbolcularla olmuyor' şeklinde basına yansıyan açıklamalarının son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, "Daum kendi yanlışlarını yaşamaktadır. Avrupa kupalarındaki başarısızlığını yanlış adreslerde aramaktadır. Görünen o ki Daum, saha içi taktiklerden çok saha dışı farklı davranışsal varyasyonlarla uğraşmaktadır. Daum, tribünlere oynamaktadır. Türk halkı ve Türk antrenörleri kaliteli yabancı teknik direktörlere her zaman saygı duymuş, onları desteklemiştir. Kaldı ki Türk halkı Christoph Daum'a da en zor dönemlerinde görev vermiş, onu yüceltmiştir" diye konuştu.

Türk takımlarının Avrupa'da ve dünyada büyük başarılar yakaladığını hatırlatan Acarbay, "Daum unutmamalıdır ki 'Bunlarla olmaz' dediği Türk sporcuları Dünya Kupası'nda üçüncü olmuştur. Avrupa'da kupa kazanmış son olarak 17 Yaş Altı Milli Takımı, dünya kupasında büyük başarılar kazanmış, futboluylada takdir toplamıştır. Bütün bunları gözardı etmek Türk sporcusuna yapılacak en büyük haksızlıktır. Daum'un bu açıklaması bir kaçış, kolaycılık, yetmezliktir" dedi.

Şaban Acarbay, PSV Eindoven Teknik Direktörü Guus Hiddink'in açıklamalarını hatırlatarak, "Daum'a tavsiyemiz kendisini kupada saf dışı bırakan Hiddink'in 'Türk futbolcusunda futbol hazinesi vardır' sözlerini irdelemesidir. Bize göre, muhteşem Fenerbahçe camiası böylesine büyük yanılgılar taşıyan bir anlayışın sahibini daha fazla taşıyamayacaktır. Sayın Daum kabul edin, bu Avrupa Kupası işi sizinle olmuyor. Ülkemizin gençlerine inanmıyorsanız, vedalaşın lütfen" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 16:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?