4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Universiad ihya etti

İzmir'de gerçekleştirilen 23. Dünya Üniversite Yaz Oyunları Organizasyonu İcra Komitesi Başkanı Taha Aksoy, kentin azımsanmayacak sayıda olimpik tesise kavuştuğunu belirtti, bu tesisin kullanımı için ilk defa İzmir'de uygulanacak bir model hazırladıklarını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda UNIVERSIADE organizasyonu hakkında sanayicilere bilgi veren Aksoy, UNIVERSIADE tarihindeki en yoğun katılımlı organizasyonun İzmir'de düzenlendiğini söyledi.

7 bin 884 kişinin katıldığı organizasyonda önemli sıkıntılarla uğraştıklarını ifade eden Taha Aksoy, kendilerini en fazla tribünlerin dolu olmasının rahatlattığını ifade etti.

Organizasyonu yaparken İzmirli şirketlerle çalışılmadığı yönünde eleştiriler aldıklarını ifade eden Aksoy, organizasyonun en büyük iki
ihalesi olan ulaştırma ve yemek ihalelerine İzmirli şirketlerin katılmadığına dikkat çekti.

EXPO İÇİN ÖNERİ
Hazırlıklara başlarken düzenlenen bütçenin sağlıklı olmaması ve kimlerin finanse edeceği belli olmadığı için fazla harcama yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Aksoy, İzmir'in EXPO için hazırlanmaya başladığını hatırlatarak bu organizasyonun da paydaşlarının belirlenmesi ve finans olanaklarının baştan belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda bir sanayicinin UNIVERSIADE için yapılan tesislerin nasıl kullanılacağı yönünde bir sorusunu yanıtlayan Aksoy, Organizasyon İcra Kurulu'nun bu konuyla ilgisi bulunmamasına rağmen tesislerin kullanımı konusunda bir proje hazırlandığını söyledi.

Aksoy, şunları söyledi:''İzmir küçümsenmeyecek sayıda olimpiyat standartlarında tesis kazandı. Bu tesislerin kullanımı için bir proje geliştiriyoruz. İzmir hem spor hem spor organizasyonları kenti olmalı. İlköğretim ve lise öğrencileri spor eğitimlerini bu tesislerde yapabilmeli. Tüm kulüpler ve spor kulüpleri tesislerden yararlanmalı. Ayrıca belli yaşın üzerindeki vatandaşlar da sağlıklı yaşam için buraları kullanabilmeli.

Bunları tek bir çatı altında toplayacak bir organizasyon düşünüyoruz. Tesislerin kullanımı konusunda ilk defa İzmir'de uygulanacak bir model geliştiriyoruz. Spora ilgi duyan tüm kesimlerin katılacağı bir danışma kurulu oluşturulabilir. Aksi taktirde tesisler çürüyecek.''
KENT HABER
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 10:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?