4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yarış atlarına hayret ettiren antrenman

İzmirli yarış atı sahipleri, milyarlarca lira değerindeki atlarını İzmir Körfezi'nde yüzme antrenmanı yaptırarak yarışlara hazırlıyor. İlginç görüntülerin oluştuğu yüzme antrenmanında, çekinmeden denize giren atlar, bir balıkçı teknesinin ardından karadan 1 km uzağa kadar açılıp geri dönüyor.

At sahipleri Hasan Bektaş ve Sedat Aslan, özel haralarında elleriyle besleyip gözü gibi baktıkları atları için ilginç bir antrenman yöntemi uyguluyor. 2 yaşındaki İngiliz Tayı Antalyalı ve 3 yaşındaki Tam 35 isimli atlar, program dahilinde her gün deniz keyfi yapıyor. Sahilevleri'nde her gün 30 dakika denize giren atlar, antrenmanın yanı sıra tedavi de oluyor.

At sahipleri Bektaş ve Aslan, böylece aşırı sıcaktan bunalan atların serinlediğini söyledi. 20 gün sonra 2 yaşındaki İngiliz cinsi Antalyalı isimli tayının yarışmalara katılacağını söyleyen at sahibi Sedat Aslan, "Adalelerinin güçlenmesi için bize veteriner ve antrenörler bu programı verdi. Biz de her gün yarım saat atları denize sokarak yüzdürüyoruz. Böylece kasları da oldukça güçleniyor. Antalyalı isimli tayımın babası da eski bir Gazi Koşusu şampiyonu Shaynastil. Orginleri de oldukça güçlü bir at" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?