8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

İran'ın İzmir yasağı kalkıyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, Türkiye’nin tatil beldelerine yapılan direkt charter uçak seferlerine koyduğu yasakta ilk geri adımı attı. Ahmedinecad, 1 Temmuz’dan itibaren Tahran’dan İzmir’e direkt charter uçak seferleri yapılmasına izin verdi.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu, İzmir’e yeniden charter seferlerinin başlayacağını doğruladı. İran’dan Türkiye’ye turist getiren Tarhan Turizm Direktörü Yurdakan Tarhan da yasağınkalkmasının özellikle Kuşadası ve civarındaki tatil yerleri için çok önemli olduğunu söyledi.

Ahmedinecad’ın, "İranlıların ahlakları bozulmasın" diye Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya koyduğu charter uçak seferleri yasağı ise devam ediyor. Hafta sonu İran’a gidecek olan Turizm Bakanı Atilla Koç’un temaslarında, bu yasakların kaldırılması en önemli gündem maddesi olacak. İran Turizm Bakanı’nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ile de görüşecek olan Koç, uygulanan yasakların kaldırılması için girişimde bulunacak.

Tarhan Turizm Direktörü Tarhan, Ahmedinecad’ın üç merkeze getirdiği direkt charter seferi yasağını, Türkiye’de otobüs seferleri ve iç hatlardaki charter uçuşlarla yıkmaya çalıştıklarını belirtti. Tarhan şunları söyledi:

"İran’dan İstanbul ve Ankara’ya yapılan tarifeli uçuşlarla getirdiğimiz müşterilerimizi, bu iki kentten kalkan yurtiçi charter seferlerle Antalya’ya, Marmaris’e ve Bodrum’a götürüyoruz. İzmir’e charter uçuşlarla gelecek olan İranlı turistleri, yakın tatil yörelerine otobüslerle götüreceğiz. 

Bakan Koç’un İran ziyaretinden nasıl bir sonuç çıkacak çok merak ediyoruz."



hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 10:12:57
Güncelleme :15 Haziran 2006 Perşembe 10:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?