16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Deprem paniği

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Aliağa İlçesi'nde büyük korkuya neden oldu.
Depremle birlikte evlerinden çıkarak araçlarıyla açık alanlara ve Demokrasi Meydanı'ndaki iftar çadırına koşan vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 00.40'da Seferihisar açıklarında 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 28 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin İzmir, Menemen, Aliağa, Bergama, Dikili, Manisa, Akhisar ve çevre bölgelerde de hissedildiği bildirildi.
İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı deprem halk arasında paniğe neden oldu.
Vatandaşlar, depremin ilçede çok şiddetli hissedildiğini ve çok uzun sürdüğünü belirterek, "Aliağa'da ilk kez bu kadar şiddetli bir depremi yaşadık. Büyük korku yaşıyoruz. Bu gece evlere girmeyeceğiz" dediler.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "5.9'luk deprem ilçemizde de oldukça şiddetli hissedildi. Aliağa Kaymakamlığı Kriz masası 24 saat gelişmeleri izliyor. Şu anda 2 görevlimiz görevinin başında. Şu ana kadar ilçemizde deprem nedeniyle can ve mal kaybımız olmadı. Köylerimizde de telefon ile kurduğumuz ilk irtibatlarımızda muhtarlarımızdan herhangi bir hasar olmadığını öğrendik" dedi.
İlçede vatandaşların paniğe kapılmamasını isteyen Kaymakam Bulgurlu, "Vatandaşlarımızın sakin olmasını rica ediyorum. Özellikle evlerinden ayrılanların sobalarını söndürmelerini, elektriklerini kapatmalarını hatırlatmak istiyorum. Aliağa'da tüm kişi ve kurumlar görevlerinin başındadır. Hepimize geçmiş olsun" dedi.
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da ilçede can ve mal kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Hepimize geçmiş olsun. Aliağa'da depremi çok şiddetli hissettik. Ancak herhangi bir hasarımız yok. Belediyemizin ilgili birimleri 24 saat vatandaşımıza hizmet veriyor. Deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız Demokrasi Meydanı'ndaki iftar çadırımızdan faydalanıyor. Diğer resmi kurumlarla tam bir koordinasyon içinde çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 02:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?