16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Sabıka kaydı sorunu bitti

Aliağa'da yıllardır beklenen Adli Sicil Kaydı Sorgulaması uygulaması başladı.

Ulusal Yargı Ağı projesi (UYAP) kapsamında Aliağa'da hizmete giren sabıka sicil sorgulama online sisteminin startını Belediye Başkanı Tansu Kaya ile Cumhuriyet Başsavcısı Levent Hardalaç birlikte verdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte sabıka kaydını sorgulatan Başkan Kaya'nın herhangi bir adli sicil kaydına rastlanmadığını içeren belge, birkaç dakika içinde çıkarıldı.

Aliağa'da yıllardır adli sicil kaydını sorgulatabilmek için Bergama ve Karşıyaka'ya gitmek zorunda kalan vatandaşların yol çilesi sona erdi. Aliağa Belediyesi'nin router ve modem cihazı alarak savcılığın hizmetine sunmasıyla Adalet Bakanlığı'na ve Adli Sicil Kurumu'na online bağlantı kuruldu.

Ulusal Yargı Ağı Projesinin (UYAP) hayata geçirilmesinin ardından Aliağa'da sisteme dahil olarak ilçede adli sicil kaydı verilmeye başlandı. Aliağa Adliyesi'nde 4. kat Savcılık kalemi yanında hazırlanan odada verilmeye başlanan sabıka kayıtlarından ilk olarak Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya aldı.

"Adli sicil kaydına rastlanmamıştır" yazılı belgeyi Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Levent Hardalaç'tan alan Başkan Kaya, "Zaman kaybına neden olan sabıka kaydı belgesini birkaç dakika içinde almanın kolaylığını yaşadık. Hayırlı olsun" dedi. Aliağa'da bu günden itibaren Aliağa Adliyesinde 4. kat Savcılık kalemi yanında hazırlanan odaya nüfus cüzdanı ile başvuran vatandaşlar makbuz karşılığı 3 YTL karşılığında online sistem aracılığıyla birkaç dakika içinde sabıka kaydını alabilecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 16:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tamer MISIRLIOGLU IP: 88.251.60.xxx Tarih : 23.12.2008 18:05:58

Bu sabıka sorgulama internete taşınsa herkez kendi sorgulayabilse ne kadar hoş olurdu