16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

'Memleket nöbeti'ne ADD'den destek

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde devam eden ve Petrol-İş Sendikası tarafından organize edilen TÜPRAŞ özelleştirmesi karşıtı 'Memleket nöbeti' eylem çadırını ziyaret eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, eyleme destek verdi.

Bugün Aliağa Demokrasi Meydanında bulunan ve halen devam eden 'Memleket nöbeti' çadırı eylemini ziyaret ederek işçilere destek veren ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, Türkiye de izlenen vahşi kapitalizmin bir örneği TÜPRAŞ'ın satılmak istenmesidir diyerek, halkın malını satmak düşüncesinin devlet adamlarına yakışmayan bir tutum olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a tepki gösteren ve 'Babalar gibi satarım' anlayışının getirdiği bir sonucu gördüklerini belirten Kazancı "Atatürk'ün bir sözü vardır. 'Askeri zaferler ve başarılar ekonomik başarılarla taçlandırılamazsa o ülkenin kalkınmasında bir metot yoktur' Kamu İktisadi Teşekkülleri de, ülkenin sosyoekonomik gereği olarak kurulmuş kurumlardır. Seka, Süt Endüstrisi Kurumu, Et ve Balık Kurumu, TÜPRAŞ ve buna paralel kamu iktisadi teşekküller gibi" dedi.

"KEMALİST BİR İKTİDAR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"
850 milyon dolarlık bir aktarma ile hazineyi besleyen TÜPRAŞ'ın bundan sonra bir takım dışa bağlı holdingleri besleyeceğini söyleyen Ertuğrul Kazancı, "Bizim bu tür olumsuzluklara hem hukuksal açıdan, hem de kamuoyunu bilgilendirme açısından karşı olup destek vermek bir yurtseverlik görevimizdir. Kendimize olan saygımız ve yurdumuza duyduğumuz sevginin bir yansımasıdır. Özelleştirmeyi kamuya karşı işlenen bir suç olarak kabul ediyoruz. Şayet gün gelir siyasi iktidar Kemalist bir ideoloji eksenine oturursa, bunlar nasıl gittiyse kamuya yani asli sahibine geri kazandırılması için gerekli yolları tek tek arayacak insanlarız. Bu duygularla şubelerimizle beraber bugün buraya hem hukuki olarak, hem de kamusal açıdan desteğimizi göstermek için geldik. Emekçiye düşman, üretime düşman, tam bağımsızlığa düşman sadece uyduculuk peşinde sadece ABD ve AB peşinde olan iktidarların değiştiğini görmek ve Kemalist bir siyasal iktidarın gelmesini sağlamak için bizlerde elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Desteğimizi 538 şube adına burada belirtmekten onur duyuyorum. Mücadeleniz mücadelemizdir" diye konuştu.

"TÜPRAŞ'IN SATIŞININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTIK"
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül de ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı ve arkadaşlarına teşekkür ederek, Petrol-İş'in açtığı davalar neticesinde bir önceki ihalenin iptalinin Türkiye'ye 3.2 milyar dolar kazandırdığını belirtti. "TÜPRAŞ'a 5 milyar, ya da 10 milyar dolarda vermiş olsalardı, yapılan işin doğruluğu ya da yanlışlığı o zaman mı ortaya çıkacaktı?" diyen Doğangül, TÜPRAŞ'ın özel şirketlere bırakılamayacak kadar stratejik önemi olan bir alan olduğunu ifade etti.

İbrahim Doğangül, geçen sene iptal ettirdikleri ihale sonucunda kendilerini geri kafalı ve dinozor olarak nitelendiren insanların bu ihaleyi de iptal ettirdiklerinde aynı tepkiyi vereceklerini söyleyerek, "Bu ihalenin iptali de büyük ihtimalle gerçekleştirilecek. O zaman 'Daha ne istiyorsunuz, artık çekilin' diyecekler. İşte bunlar ya cahildir, ya da değirmene su taşıyanlardır. İhale de gördüğümüz 9 tane firmanın kapışması yaşanırken, bizde TÜPRAŞ'tan kurtulmaya çalışıyoruz. Acı olan budur. Dün itibariyle Ankara'da Danıştay'a dava açtık. Gerekçelerimizi açık bir şekilde beyan ettik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 17:06:51
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?