23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

CHPlilere silahlı saldırı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Bornova Evka-3'te afişleme çalışması yaptığı sırada, bir partilinin aracına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 1 el ateş edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam pazaryeri yakınındaki 126/13 Sokak'ta meydana geldi. Başkan Kerim Özer ve yönetim kurulu üyeleri, afişleri Bornova'nın çeşitli bölgelerine asmaya başladı.

Evka-3 bölgesine gelindiğinde, partiye ait bir minibüs ile bir partilinin aracı 126/13 Sokak'a park edildi. Bu sokağın arka tarafında çalışmaların yürütüldüğü sırada ise 1 el silah sesi duyuldu.

Başkan Özer ve partililer olay yerine geldiğinde 35 HKJ 91 plakalı aracın ön camında kurşun izine rastlandı. Ön koltuğu delip geçen kurşun, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından incelemeye alındı. Olay yerinde açıklama yapan CHP Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer, olay mahaline geldiklerinde kimseyi görmediklerini belirterek olayı kınadı.

Kurşunun demokrasiye sıkıldığını, üzüntü verici olduğunu vurgulayan Özer, "3 gündür Bornova'nın çeşitli bölgelerinde 10 bin afiş astık. Çalışmamız sürüyor. Biz karanlık güçlere karşı afiş asıp mücadele ederken ne yazık ki karanlıkta kurşunlara maruz kaldık. Bunu kınıyoruz. İddiamızdan, sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kurşunlar bizi yıldıramaz" açıklamasında bulundu.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 20:27:34
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 20:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?