28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Mazot hırsızlarına baskın

İzmir'de mazot çalma girişiminde bulunan hırsızlık zanlısı 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, gece saat 01.00 sıralarında Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi 1 numara önünde park halindeki Hüseyin Yaylacı'ya ait 35 HHC 35 plakalı bir TIR'ın yanına gelen 4 kişi, depoda bulunan mazotu 25'er litrelik bidonlara boşalttı. Deponun altında bulunan somunu açarak bidonlara boşalttıkları mazotu kiralık olduğu belirlenen 35 HK 471 plakalı Doblo marka bir otomobile yükleyen zanlılar kaçmaya başladı.

Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine alarma geçen Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yıldırım Timleri, otomobili takibe aldı.Polislerin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobil, Ankara Caddesi'nden Egemak kavşağına ve oradan da Çınarlı'ya girdi. Daha sonra Ozan Abay Caddesi'ni takip ederek Mersinli'ye doğru hızla giren otomobil Fatih Caddesi üzerinde ekipler tarafından sıkıştırıldı.

Bornova'ya bağlı ekiplerin yanı sıra, Konak ve Karşıyaka'dan gelen Yıldırım Timlerinin de operasyona katılmasıyla abluka altına alınan otomobil durduruldu. Otomobilin içinde yakalanan 20 yaşındaki Onur Çetin'in üzerinden kubar tabir edilen bir miktar esrar maddesi çıktı. Diğer zanlılar Özgür Karataş (27) Kenan Demir (33) ve Erhan Başar (25) ise ara sokaklara kaçarken yakalandı. Otomobilin bagajında arama yapan polis, içlerinde 75 litre mazot bulunan 3 adet bidon ele geçirdi. Çeşitli suçlardan emniyette suç kayıtları bulunan 4 zanlı, adliyeye sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 12:41:54
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 12:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?