24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Döner bıçaklı saldırgan kanlar içinde kaldı

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki bir benzin istasyonunda kendi aralarında kavga eden aşırı miktarda uyuşturucu hap almış olan bıçaklı iki genç, polis ekipleri olay yerine gelince taşkınlık çıkardı. Döner bıçağıyla polisin üzerine yürüyen şahsı polis, sopa ve süpürgeyle etkisiz hale getirdi.

Olay, Bornova Ankara Caddesi üzerindeki bir akaryakıt istasyonu içinde gece 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bornova'dan Ankara Caddesi'ne doğru birlikte yürüyen ve aşırı miktarda uyuşturucu haplı O.İ (Oğuz İdiz) (21) ve arkadaşı A.Ç. (24) (Ahmet Çizir), benzin istasyonuna geldi. Burada aralarında belirlenemeyen bir nedenle kavga çıkan iki genci ayırmak için polis ekipleri olay yerine geldi. Elinde döner bıçağı olan O.İ, karşısında polisi görünce çevreye bağırıp taşkınlık çıkararak kendini bıçakla kesmeye başladı. Polisin tüm uyarılarına rağmen teslim olmayan saldırganı etkisiz hale getirmek için takviye ekipler benzin istasyonuna sevk edildi. Tüm ikazlara rağmen sakinleştirilemeyen gencin teslim olması için polis havaya defalarca uyarı ateşi attı.

Yaklaşık 10 polis elinde silahları saldırganın üzerine doğrultarak ateş etti. Polisleri "vurun" diyerek bağıran genç silahlarda korkmayarak yine teslim olmadı. Bu arada polislerin silahından çıkan kurşunlardan korkmayan saldırgan, döner bıçağıyla polislerin üzerine yürüdü. Ellerinde silahı bulunan polisler kaçarak kendilerini zor kurtardı. Yaklaşık 1 saat boyunca uğraşan polis ekipleri O.İ.'yi sopa ve süpürgeyle etkisiz hale getirdi. Saldırgan şahısla beraber yakalanan A.Ç, Bornova Trafik Hastanesi'nde alınan doktor raporunun ardından Bornova Merkez Karakolu'na götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 11:02:05
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 11:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?