1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Faciaya kıl payı

Bornova İlçesi Özkanlar semtinde önünde seyrederken aniden duran yolcu minibüsüne çarpmamak için direksiyonu kıran havlu yüklü TIR sürücüsü orta refüje çarparak takla attı.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, TIR'ın konteynırından dökülen havlular yola saçıldı. Kaza, Ankara Caddesi Özkanlar üst geçidi önünde önceki gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bornova'dan İzmir yönüne gitmekte olan 54 KF 452 plakalı havlu yüklü İveco marka TIR sürücüsü Muharrem Gürbüz (36), sağ şeritte giderken bir yolcu minibüsünün önünde aniden durması üzerine çarpmamak için direksiyonu kırdı.

Orta bariyerlere çarparak devrilen TIR, yolda yaklaşık 50 metre sürüklendi. Bu sırada konteynırdaki havlular ise yola saçıldı. TIR sürücüsü Gürbüz kazadan yara almadan kurtulurken, kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

TIR sürücüsü Muharrem Gürbüz'ün yapılan kontrolünde alkol almadığı belirlendi. İfadesi alınmak üzere Özkanlar Polis Karakolu'na götürülen Gürbüz, "Ben sağ şeritte gidiyordum. O sırada plaka ve markasını alamadığım bir minibüs, önümde yolcu almak için aniden durunca çarpmamak için direksiyonu kırdım. Daha sonra orta refüje çarpmışım. Nasıl kurtuldum hala inanamıyorum?" dedi.

Kazayı gören çevredeki işyerlerinin özel güvenlik görevlileri, "Kaza olduğunda ortalığı bir toz bulutu kaplamıştı. Büyük bir gürültü duyduk. Daha sonra TIR devrildi. Allah'tan yoldan o sırada başka bir araç geçmiyordu. Yoksa büyük bir facia yaşanabilirdi" diye konuştu.
Bir konteynır dolusu havlunun yarısının İstanbul'dan, yarısının ise Bornova 4. Sanayi Sitesi'nden yüklendiği ve İzmir'de yapılacak gümrük işlemlerinin ardından İtalya ve İngiltere'ye ihraç edileceği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 15:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?