18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Hırsız, ev sahibi kadına tecavüz etti!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde hırsızlık amacıyla bir eve giren şahıs, bazı takı ve eşyaları çaldıktan sonra iddiaya göre ev sahibi bayana bıçak tehdidiyle tecavüz etti.

Olay, gece saatlerinde Bornova 229 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, iki şahıs hırsızlık amacıyla balkondan tırmanarak, bir firmada tekniker olarak çalışan ve 3. kattaki evinde yalnız yaşayan B.S'nin (24) evine girdi. Genç bayanın gümüş ve altın takılarını alan şahıslardan biri, daha sonra salonda uyuyan B.S. ile karşılaştı. Genç bayanın uyandığını fark eden şahıs, bıçakla tehdit ettiği B.S'ye tecavüz etti.

Hırsızın kendisini bırakmasının ardından gaz tabancasını alan B.S. çığlık atarak yardım isterken, hırsızların ardından ateş açtı. Balkondan atlayan zanlıyla gözcülük yapan arkadaşı, farklı yönlere kaçarak uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, bina çevresinde durumundan şüphelendiği M.K'yı (23) durdurarak üstünü aradı. M.K'nın üzerinde B.S'nin evinden çalınan takılarla daha önce hırsızlık yaptıkları Metin Akgün'ün evinden çalınan cep telefonu ve saat ele geçirildi.

Hırsızlık, yankesicilik gibi suçlardan poliste kaydı bulunduğu belirlenen M.K. gözaltına alınırken, karakola götürülen B.S. yüzleştirme sırasında, kendine tecavüz eden kişinin M.K. değil diğer arkadaşı olduğunu belirtti. M.K. da, kendisinin bu olaya karışmadığını, B.S'nin evine Kemal isimli arkadaşının girdiğini savundu. İfadesinin alınmasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edilen M.K, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan B.S. doktor raporu almak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri evde inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın ve kaçan diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 18:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?