18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Annelere çocuk bakım semineri

Uzman Psikolog Hanife Kahraman, sağlıklı toplumların temel yapı taşının "çocuklar" olduğunu vurgulayarak, "Sağlıklı çocukların yetişmesinde de annelere çok büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Çiğli Belediyesi tarafından dün düzenlenen "Çocuğun Psikolojik Gelişiminde Annenin Rolü" konulu söyleşide Uzman Psikolog Hanife Kahraman, Çiğli'de yaşayan annelere sağlıklı çocuk bakımı konusunda bilgi verdi. Belediye Kültür Merkezi'nde Çiğlili hanımların büyük ilgi gösterdiği söyleşide, Psikolog Kahraman çocuğun yetişmesinde annenin rolünün önemine değindi. Türk toplumunda anneye, babadan çok daha fazla görev düştüğünü belirten Kahraman, çocuk yetiştirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında da katılımcılar ile bilgilerini paylaştı.

Kadınların sorularını cevaplandıran Kahraman, "Kadına genel olarak ev işi ve çocuk bakımı düşüyor. Oysaki o evde baba da yaşıyor; ama anne genel olarak toplumumuzda ev hanımı olduğu için çocukla daha fazla zaman geçiriyor. Dolayısıyla çocuk üzerinde etki düzeyi de büyük oluyor. Bu nedenle annenin bilinçli olması çok önemli" dedi. Söyleşi Çiğlili kadınların, Uzman Hanife Kahraman ile soru-cevap şeklindeki sohbetinin ardından son buldu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?